Loading...

  Toukokuussa 2019 loppuu kiire ja alkaa seikkailu!

  Legendaarinen junamatka halki Venäjän, Siperian ja Mongolian on eittämättä yksi maailman hienoimmista junamatkoista ja sen viehätyksen voi kiteyttää vanhan sanontaan:  elämä on matka, ei päämäärä.

  Trans-Siperian reissu on ainutlaatuinen tapa hidastaa tahtia, elää hetkessä ja nauttia. Junamatkan aikana ehdit tutustua junaelämään, näkemään ja kokemaan jännittäviä kaupunkeja, viehättäviä pikkukyliä, henkeäsalpaavia ja dramaattisia maisemia, ruokaelämyksiä ja traditioita.

  Tällä matkalla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Mongolian upean luonnon lisäksi myös aidon perinteisen elämäntapansa säilyttäneen paimentolaiskansan arkea. Osallistumme vieraanvaraisen perheen yksinkertaiseen paimentolaiselämään kaukana kotipuolen stressistä ja velvollisuuksista.

  Siperian lumo ja ihmisten halu toteuttaa tämä huikea junamatka on vain kasvanut viime vuosina. Pienellä hienosäädöllä legendaariselle klassikolle pääsee ryhmässämme matkaan vaikka kukkaro ei lihava olisikaan, koska myös ryhmässä voit valita kummassa luokassa junassa haluat matkustaa. Hyppää mukaan raiteille Siperian Taigaan!

  Voiko yksinäinen mies tai nainen lähteä Siperian junamatkalle?2018-04-29T15:42:34+00:00

  Kyllä. Vaikka junassa ja sen hyteissä miehet sekä naiset ovat yhdessä, ei se ole este matkalle lähtöön. Lukemattomat yksin matkustavat miehet ja naiset ovat tehneet “Traveller Trans-Siperia”-matkan Siperian halki. ”Hytti 6” Finlandia-palkitun kirjan tapaista matkustamista ei enää ole. Yksinäiset matkaajat voivat pelotta nousta junaan.

  Voiko junasta poistua tai nousta uuteen junaan millon haluaa?2018-06-20T08:58:55+00:00

  Junasta voi nousta asemalaiturille jaloittelemaan ja ostamaan tarjolla olevia tuotteita, mutta matkaa on jatkettava samalla junalla. Jos on omatoimisesti ostanut lipun vain jollekin väliasemista on huolehdittava itse siitä, että jatkolippu on ostettavissa edelleen. Kannattaa asioida aseman lippuluukulla ja varata uusi paikka. Jos jää yön yli väliasemalle yli 72 tunniksi (3 vuorokautta) on Venäjällä rekisteröidyttävä hotellissa tai poliisilla.

  Venäjän viisumi kelpaa koko maassa. Jos jostain syystä jää junasta vahingossa, lienee ainoita vaihtoehtoja yrittää ajaa juna kiinni taksilla tms. ja hypätä uudestaan kyytiin seuraavalla asemalla. Näin varsinkin, jos kaikki matkadokumentit ja -tavarat ovat  jääneet junaan. Asemalaiturilta ei ole junan pysähtyessä syytä lähteä laituria kauemmaksi.

  Mongolian / Kiinan ja Venäjän / Kiinan rajalla vaihdetaan joka vaunuun uudet telit ja akseliparit. Vaihtoaika vietetään omassa vaunussa ja seurataan telien vaihtoa. Vaunu nostetaan hieman ilmaan ja laitetaan uudet “akseliparit” alle. Vaihto johtuu maiden eri raideleveyksistä.

  Onko juna vain turistiliikenteelle?2018-06-20T08:45:08+00:00

  Kyseessä on normaali, ympärivuoden liikennöivä Venäjän, Mongolian tai Kiinan rautateiden juna, jossa matkustavat kaikki muutkin matkustajat.

  Vastaako juna “Idän pikajunaa”?2018-06-20T08:45:34+00:00

  Ei aivan. Idän pikajuna on hieno luksusjuna turisteille, kun taas Trans-Siperian juna on normaali pitkänmatkan reittijuna. Matkaseura saattaa kuitenkin olla yhtä hyvää ellei parempaakin. Junassa 1. luokan vaunuissa on enemmän tilaa ja hieman leveämmät sängyt kuin 2. luokan vaunuissa. Molemmissa luokissa matkustaminen on sopivaa.

  Mistä saan ruokaa matkan aikana?2018-06-20T08:46:04+00:00

  Junan ravintolavaunusta saa ruokaa ja juomaa kohtuullisen hintaan. Ravintolavaunu myy usein myös snackeja, keksiä ym. pikkupalaa. Asemalaiturilta voi ostaa paikallisten ihmisten myyntiin tuomia elintarvikkeita ja juomia. Piirakat, hedelmät, snackit, juomat ja jopa lämpimät ruuat joskus kuuluvat laiturikauppiaiden valikoimiin.

  On myös hyvä ottaa omia eväitä mukaan junaan. Esim. murukahvi, pussitee, hapankorput, pähkinät, rusinat, virvoitusjuomat jne. ovat hyviä. Kasvisruokavaliota tai muuta erikoisruokavaliota noudattavien on hyvä varautua omiin eväisiin. Ravintolavaunusta saa pyydettäessä erilaisia annoksia, mutta he eivät aina ymmärrä valinnan mahdollista ehdottomuutta.

  Millaisia matkustusluokkia junassa on?2018-06-20T08:46:35+00:00

  Junassa on 1. ja 2. luokka. Hytit ovat samankokoiset, mutta 1. luokan hytissä on kaksi vuodetta ja 2. luokan hytissä on 4 vuodetta. Matkatavaroille on tilaa vuoteen alla tai ylhäällä käytävän päälle menevällä osalla. Rinkka tai kohtuullisen kokoinen matkalaukku mahtuu tähän tilaan.

  Saako junassa shampanjaa?2018-06-20T08:47:08+00:00

  Saa ravintolavaunusta (PECTOPAH), tai ostettuna joiltain asemilta pysähdysten aikana. Myös oman shampanjan tuonti vaunuun on sallittua. Shampanjan nauttimisessa on kuitenkin noudatettava kohtuutta ja huomioitava kanssamatkustajat. Shampanjan kanssa sopii venäläinen kaviaari (IGRA) hyvin. Paahtoleivästä joutunee tinkimään.

  Saako junassa polttaa tupakkaa?2018-06-20T08:47:36+00:00

  Junan kulkiessa voi polttaa vaunujen päädyissä. Asemalaitureilla (ei Helsingin) saa polttaa.

  Miten kauan juna pysähtyy asemilla?2018-06-20T08:48:04+00:00

  Juna pysähtyy asemasta riippuen 2 – 30 minuuttia. Junan lähettäjä tai juna ei anna lähtömerkkejä, vaan juna lähtee liikkeelle ilmoittamatta. Junasta voi kaydä asemilla ulkona happihyppelyllä, suorittaa muutama venyttely- ja voimisteluliike ja ostaa suuhunpantavaa paikalliselta yksityisyrittäjältä. Vaunujen henkilökunta näyttää milloin on syytä nousta takaisin vaunuun.

  Mikä ero on venäläisessa ja kiinalaisessa junassa?2018-06-20T08:48:36+00:00

  Ei olennaista eroa. Molemmat junat ovat alunperin saksalaista valmistetta, ja rakenteeltaan lähes identtiset. Henkilökunta on tietysti joko kiinalaista tai venäläistä. Kiinalainen juna tekee matkan nopeammin kulkien Mongolian halki. Venäläinen juna kiertää Mongolian Manchurian kautta. Molemmat päätyvät Pekingiin. Juna n:o 2 ajaa Moskovasta Vladivostokiin. Henkilökunnan englannin taito on rajallinen kaikissa junissa Siperian radalla.

  Mitä tapahtuu valtakunnan rajoilla?2018-06-20T08:49:04+00:00

  Passintarkastajat tulevat junaan tarkastamaan passit ja viisumit. Tulliselvityskaavakkeet jaetaan junassa ja ne annetaan täytettyinä pyydettäessä tullivirkailijalle. Suomen ja Venäjän rajalla tarkastus tehdään junan liikkuessa. Venäjän ja Mongolian / Kiinan rajoilla juna seisoo noin 4-5 tuntia. On hyvä käydä WC:ssä hyvissä ajoin ennen kuin juna tulee rajalle, sillä WC:t suljetaan rajamuodollisuuksien ajaksi. WC:t ovat suljettuina myös asemia ennen ja jälkeen.

  Rajoilla täytetään tulliselvityslomakkeet rajaviranomaisia varten.2018-06-20T08:50:07+00:00

  Kiinan rajalla junassa vaihdetaan raideleveyden muuttuessa telit. Vaunut nostetaan ilmaan telien vaihdossa. Veturi ja ravintolavaunu vaihtuu rajalla toisenmaalaiseksi.

  Pekingistä saa meiltä junalippuja edelleen Shanghaihin, Hongkongiin, Guangzouhun, Chongqingiin tai mihin vain Kiinassa raiteet vievät. Kiinasta voi mennä rajan yli Vietnamin Hanoihin ja edelleen alas Saigoniin eli Ho Chi Minh Cityyn. Vietnamista saa viisumin Laosiin tai Kamputseaan ja taas matka jatkuu!

  Venäläinen junalippu2018-06-20T08:50:36+00:00

  RussianTrain tickets

  Miten luetaan venäläistä junalippua (lue vasemmalta oikealle):
  junan numero, lähtöpäivä, lähtöaika, vaununumero, junalipun tyyppi;
  lähtökaupunki, saapumiskaupunki, junatyyppi;
  paikkanumero;
  passinumero/matkustajan nimi venäjäksi;
  lipun kokonaishinta, saapumisaika; (Moskovan aika.)

  Lisähuomautuksia ja muutamia muistettavia asioita:2018-06-20T08:51:03+00:00

  Passin pitää olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Passissa pitää olla riittävästi tyhjiä lehtiä viisumeita varten. Venäjän ja Kiinan viisumit liimataan passiin.

  Ota mukaan Siperian junamatkalle: pieni taskulamppu, korkinavaaja, lusikka, monitoimilinkkarisatsi, (MP3-soitin), talous- ja WC-paperia pari rullaa, WC-istuimen suojapaperia, paljon “Savetteja”, naisille omat hygienia tuotteet, roskapusseja, pelikortit, paperia ja kynä, kumipohjaiset junatossut, pieni pyyhe, eväitä (esim. pähkinöitä ja rusinoita, kuivattuja hedelmiä, korppuja, keksiä, pussikeittoja, oma muki tai kuppi, lusikka ja haarukka), matkavakuutustodistus, viisumit, passi ja varapassikuvia sekä valokopio passista. Pikkulahjoja (karkkia, tupakkaa tms.) annettavaksi junahenkilökunnalle tai tarjottavaksi matkakumppaneille. Junahenkilökunnan kanssa kannattaa heti alusta alkaen solmia hyvät suhteet. Matkatavarat eivat saa virallisesti painaa yli 35 kg / hlö. Matkatavarat pitää myös saada mahtumaan niille varattuun tilaan vaunuosastossa.

  Visa- Mastercard-, Amex tms. luottokortit tai suomalainen pankkikortti eivät kelpaa junassa.

  Muutama sana viisumeista:2018-06-20T08:51:34+00:00

  Kaikki tarvittavat viisumit on parasta hankkia ennakkoon Suomessa. Venäjän Mongolian ja Kiinan viisumit anotaan a.o. konsulaatista. Viisumiohjeet löytyy sivuston Viisumi osiosta ja sivulta

  Passin voimassaoloaikaa tulee olla vielä ainakin 6 kk. Viisumin saantiin pitää varata aikaa n. 5-12 päivää / viisumi.

  Kiinan konsulaatti on avoinna ma-pe 09.00-11.30 www.chinaembassy-fi.org

  Laosin tai Kambodzan viisumit on viisainta anoa matkanvarrella esim Pekingissä tai Hanoissa, joskin ne saa myös rajoilta /lentoasemalta maahan saavuttaessa. Vietnamissa saa olla 14 vrk ilman viisumia. Tiedot viisumeista tässä ovat epävirallisia. Virallista tietoa saa kustakin konsulaatista. Jos matka peruuntuu jostain syystä, ja viisumit on jo toimestamme hankittu, niin meille maksettua viisumimaksua ei palauteta.

  Tervetuloa matkalle Siperiaan, Mongoliaan ja Kiinaan !

   Matkanjohtaja

  Matkan kesto

  15 päivää

  Hinta

  2 699 €/hlö

  1. luokka, jaetussa 2 hengen huoneessa

  2 199 €/hlö

  2. luokka, jaetussa 2 hengen huoneessa

  Seuraavat lähdöt

  13.5. – 27.5.2019

  Viimeinen ilmoittautumispäivä 25.2.2019!

  Kuvagalleria

  Hintaan sisältyy

  • Ohjelmassa mainitut 1. tai 2. luokan junaliput Helsingistä Pekingiin
  • Hotellit Ulan Batorissa ja Pekingissä
  • Jurttamajoitukset Mongoliassa
  • Ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsymaksut, ruokailut ja retket
  • Lentolippu Finnairin suoralle lennolle Peking – Helsinki
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
  • Englanninkielisen oppaan palvelut Mongoliassa ja Pekingissä……..

  Hintaan ei sisälly

  • Viisumit Venäjälle, Mongoliaan ja Kiinaan
  • Ruokailut …………………………………
  • Juomarahat ———————————–
  • Retket Pekingissä—————…..———-
  • Henkilökohtaiset kulut ——————————-
  • Travellerin palvelumaksu 50 €——–………………..—————
  • Matkavakuutus………………..………………..………………..

  Tutustu matkaehtoihin | Matkaohjelma sitoumuksetta | Pidätämme oikeuden muutoksiin

Trans-Siperia Mongolian halki

350,00 

Varastossa

Varausmaksu

tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,
Tilaa Matkatoimisto Travellerin uutiskirje
Saat parhaat tarjoukset ja tiedot tulevista matkapäivistä.
Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt markkinointiviestien lähettämisen sähköpostiisi. Emme luovuta tietojasi eteenpäin. Voit halutessasi perua uutiskirjetilauksen jokaisen uutiskirjeemme alareunasta löytyvän linkin kautta.

Pin It on Pinterest

Share This