Kiinan viisumi

KIINAN VIISUMI

  Osta Kiinan viisumi verkkokaupastamme

  Matkustaessasi Kiinaan tarvitset viisumin. Traveller Oy toimii asiamiehenä ja hoitaa viisumin hakemisen puolestanne helposti, vaivattomasti ja luotettavasti. Viisumin voi hakea kauttamme, vaikka matkaa ei meiltä tilaisikaan.

  Viisumia suositellaan anottavaksi noin kuukausi ennen matkaa. Viemme anomuksen ja noudamme valmiin passin viisumeineen konsulaatista ja tarvittaessa postitamme sen pikakirjeenä teille takaisin.

  Viisumin toimitusaika on konsulaatin käsittelyaika (yleensä 4 työpäivää) + postin kulkuun menevä aika. Konsulaatti myöntää lisämaksusta viisumeita myös pikakäsittelyllä.

  Viisumia anottaessa Traveller Oy:lle tulee toimittaa:

  • Huolellisesti täytetty viisumianomus 
   Täytä viisumihakemus verkossa, tulosta se ja toimita meille.
  • Passi ja passin kopio
   Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passissa tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua viisumia varten.
   Kopio passin tietosivuaukeamasta A4-kokoiselle paperille tulostettuna.
  • Passikuva
   Kiinan passikuvavaatimukset ovat tiukentuneet. Hakemukseen tulee liittää värillinen passikuva jossa tausta on täysin valkoinen. Kuvan tulee olla kooltaan 48 mm x 33 mm.
  • Kopio lentovarauksesta (jos ei kutsua)
   Kopio lentolipuista/lentovarauksesta, jossa näkyy maahan saapumis- ja poistumispäivät. Kaksikertaviisumia anottaessa tulee osoittaa lentolippu molemmille maahantuloille.
  • Kopio majoitusvarauksesta (jos ei kutsua)
   Kopio majoitusvarauksesta, jossa näkyy majapaikan nimi ja osoite, majoittuvien henkilöiden määrä.
  • Jos majoitus on ystävän/sukulaisen luona, tulee olla kutsu häneltä ja kopio henkilökortista molemmin puolin (jos kutsuja on kiinalainen) tai kopio passin tietosivuaukeamasta ja viisumista/oleskeluluvasta (jos kutsuja on suomalainen). Lisäksi jos kutsuja on lähisukulainen, tulee olla  myös virkatodistus eli ote väestötietojärjestelmästä, josta selviää kutsujan ja kutsutun sukulaisuussuhde. Kutsussa tulee olla seuraavat asiat mainittuna:
   • Viisuminhakijan tiedot kuten: koko nimi, sukupuoli, syntymäaika jne.
   • Matkan tiedot: tulo- ja lähtöpäivät, vierailtavat kohteet, matkan syy, kuka kattaa matkan kulut
   • Kutsujan tiedot kuten: nimi, osoite, puhelinnumero, allekirjoitus.
  • Huom! Hakemuslomakkeessa tulee olla viisumin hakijan alkuperäinen allekirjoitus, vaikka toinen henkilö olisi täyttänyt lomakkeen hakijan puolesta.
  • Huolellisesti täytetty viisumianomus 
   Täytä viisumihakemus verkossa, tulosta se ja toimita meille.
  • Passi ja passin kopio
   Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua viisumia varten. Kopio passin tietosivuaukeamasta A4-kokoiselle paperille tulostettuna.
  • Passikuva
   Värillinen passivalokuva. Kuvan tulee olla kooltaan 48 mm x 33 mm ja kuvan taustan on oltava täysin valkoinen.
  • Kutsu kiinalaiselta yritykseltä, josta selviää seuraavat asiat
   • Viisuminhakijan tiedot kuten koko nimi, sukupuoli, syntymäaika jne.
   • Matkan tiedot: tulo- ja lähtöpäivät, vierailtavat kohteet, matkan syy, kuka kattaa matkan kulut
   • Kutsujan tiedot kuten nimi, osoite, puhelinnumero, yrityksen tiedot, allekirjoitus ja yrityksen leima

  Monikertaviisumia anottaessa kutsun tulee olla viranomaisten myöntämä (“Invitation letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”). Traveller Oy ei hanki kutsuja Kiinaan. Monikertaviisumia (6 kk/12 kk) anottaessa tulee hakemukseen liittää myös kopiot entisistä Kiinan viisumeista A4 – kokoiselle paperille tulostettuna.

  HUOM! Muiden kuin EU- tai Schengen-maiden kansalaisten tulee liittää hakemukseen alkuperäinen oleskelulupa Suomeen sekä kopio siitä tai alkuperäinen Kela-kortti sekä kopio siitä. Jos hakijalla on kiinalaista taustaa, on konsulaatilla lisävaatimuksia. Voit kysyä niistä meiltä tai konsulaatista.

  Hakemukset tulee täyttää huolellisesti ja jokaiseen kohtaan tulee vastata. Tarkistamme hakemukset ennen konsulaattiin toimittamista ja mikäli hakemus on puutteellinen, veloitamme 5 € täydentämisestä/korjaamisesta, jos kohtia on useita veloitetaan viisumin täyttömaksu kokonaisuudessaan, á 100 €/hakemus.

  Viisumi menee käsittelyyn vasta kun olemme vastaanottaneet kaikki tarvittavat asiakirjat.

  HUOM! Voit tilata viisumihakemuksen täyttöpalvelun kauttamme. Tutustu myös Kiinan viisumihakemuksen täyttöohjeeseen.

  Viisumivapaus

  Pekingin, Guangzhoun, Chengdun ja Chongqingin lentokenttien kautta saapuvat kauttakulkumatkalla olevat Suomen kansalaiset voivat oleskella  alueella ilman viisumia korkeintaan 72 tuntia alla olevien edellytyksin.

  Viisumivapaus koskee siis vain matkustajia, jotka ovat matkalla Kiinasta johonkin kolmanteen maahan

  • voimassaolevat kansainväliset matkadokumentit (eli passi ja mahdolliset muut viisumit)
  • lentoliput johonkin kolmanteen maahan, mistä käy ilmi lentojen kulkevan ko. lentokenttien kautta
  • lentoliput, joista käy ilmi matkustajan jatkavan matkaa 72 kuluessa

  Kaupungeista ei voi kuitenkaan poistua viisumivapauden turvin. Jos aiot kiertää muuallakin Kiinassa, viisumi on hankittava.

  Saapuessasi Shanghain lentokentälle voit oleskella alueella viisumivapaasti 144 tunnin ajan.
  Viisumivapauden edellytykset ovat muuten samat kuin Pekingin, Guangzhoun, Chengdun ja Chongqingin kentille matkustaessa.
  Lisätietoa saat mm. Kiinan konsulaatin sivulta
  http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1401858.htm (huom! vain englanniksi)

  Myöskään matkatessasi Hongkongiin ja Macaoon et tällä hetkellä tarvitse viisumia, alle 90 vrk matkalle.

  Opiskelu ja työharjoittelu

  OPISKELUVIISUMI X1 TAI X2
  Kiinassa opiskelua varten tulee hakea joko X1- tai X2-viisumia. X1-viisumi on tarkoitettu yli 180 päivää kestävään opiskeluun, X2-viisumi alle 180 päivää kestävään opiskeluun (esim. puolen vuoden vaihto-opiskelu). Opiskelijaviisumia varten tarvitaan liitteeksi alkuperäinen ja kopio Kiinan opetusministeriön myöntämästä JW201 tai JW202-kaavasta (“Visa Application for Study in China”) ja Admission Notice-kaavasta. Huom! Kaavat on myös allekirjoitettava hakijan toimesta. Huomioithan, että opiskelijaviisumin myöntämistä varten Kiinan konsulaatti pyytää sinut paikan päälle Helsingin konsulaattiin antamaan sormenjälkesi.

  TYÖHARJOITTELU
  Jos olet lähdössä Kiinaan opiskeluihin liittyvään työharjoitteluun, pyydämme ottamaan huomioon, että Kiinan konsulaatti vaatii esittämään viisumihakemuksen yhteydessä työluvan, vaikka kyseessä olisi palkaton harjoittelu. Suosittelemme konsultoimaan koulua ja yritystä ennen hakemuksen toimittamista oikeanlaisen kutsun saamiseksi.

  Viisumityypit

  Valitse oikea viisumityyppi ja toimita kaikki tarvittavat liitteet Travellerille. Puutteellisen hakemuksen korjaamisesta veloitamme alk. 5 €/hakemus. Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista.

  HUOM! Voit tilata viisumihakemuksen täyttöpalvelun kauttamme. Tutustu myös Kiinan viisumihakemuksen täyttöohjeeseen.

  Oikeuttaa yhteen maahanpääsyyn. Viisumi on voimassa 3 kuukautta myöntämispäivästä ja mahdollistaa 30 päivän oleskelun maassa, ellei sitä ole erikseen anottu pidemmälle voimassaoloajalle.

  Myöntämispäiväksi tulee se päivä kun viisumihakemus toimitetaan lähetystöön.

  Oikeuttaa kahteen maahanpääsyyn. Kiinaan tulee mennä 6 kk sisällä viisumin myöntämisestä. Molemmille maahantuloille on osoitettava lentolippu, ellei kutsua ole.

  Kaksikertaviisumi on voimassa 6 kuukautta myöntämispäivästä ja mahdollistaa oleskelun maassa 30 päivää kerrallaan. Myöntämispäiväksi tulee se päivä kun viisumihakemus toimitetaan lähetystöön.

  Oikeuttaa useaan mahanpääsyyn puolen vuoden aikana myöntämisestä. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”.

  Oikeuttaa useaan maahanpääsyyn vuoden ajalla. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”.

  HUOM!

  Viisumi myönnetään aina harkinnanvaraisesti ja tapauskohtaisesti hakemuksen ja liitteiden perusteella. Viisumimaksua ei palauteta hakijalle kieltävän päätöksen jälkeen. Passi jää lähetystöön koko käsittelyn ajaksi.

  Viisumi liimataan passin sivulle. Viisumi on voimassa heti kun se on myönnetty. Jollekin tietylle ajanjaksolle ei siis ole mahdollista anoa viisumia.

  Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, jossa kerrotte, mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Voitte postittaa tai tuoda viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat meille. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä kulku saattaa kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua.

  Hinta

  Käsittelyaika

  4 työpäivää  128,20 €
  3 työpäivää 178,00 €
  1-2 työpäivää 200,40€

  Muut maksut

  Travellerin palvelumaksu 50 €/passi

  Postituskulut 15 € pikapostilla
  Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk. 65 €
  Viisumin täyttöpalvelu 100 €/passi
  Kopio/tulostuspalvelu 1 €/paperi
  Puutteellisen hakemuksen korjaaminen alk. 5 €/hakemus

  Lataa materiaaleja

  Tulosta ja täytä valmis saatekirje tästä

  Alaikäisen lapsen matkustuslupa tästä

  Lataa legalisointihakemus tästä

  Osta viisumihakemuksen täyttöohje tästä

  Osta viisumihakemuksen täyttöpalvelu tästä

  Lisätiedot

  Kiinan konsulaatti on suljettuna 2018 seuraavasti (viivästyttää viisumien saantia kyseisinä päivinä):

  Ma-Ke 1.-3.10. | To 6.12. | Ti 25.12.

  Viisumin tilaamisen ja anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille esimerkiksi postitse:

  Traveller Oy
  PL 418
  00101 Helsinki

  Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista.

Kiinan viisumi

128,20 200,40 

Tilaa ja maksa Kiinan viisumi tästä. Palvelumaksu 50 €/viisumi lisätään loppusummaan kassalla.

Muista valilta myös viisumityyppiMikäli valintaa ei ole tehty, haemme kertaviisumia.

Poikkeuksellisesti Kiinan konsulaatin palvelumaksusta osa on alv 24%. Verkkokauppamme ei tue kahta eri verokantaa samalle tuotteelle, joten kuitilla koko konsulaatin palvelumaksun osuus näkyy alv 0%. Ilmoita lisätiedoissa, mikäli tarvitset tarkan alv-eritellyn kuitin ostoksesta.

 
(+100,00 )
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,
Tilaa Matkatoimisto Travellerin uutiskirje
Saat parhaat tarjoukset ja tiedot tulevista matkapäivistä.
Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt markkinointiviestien lähettämisen sähköpostiisi. Emme luovuta tietojasi eteenpäin. Voit halutessasi perua uutiskirjetilauksen jokaisen uutiskirjeemme alareunasta löytyvän linkin kautta.

Pin It on Pinterest

Share This