TIETOA THAIMAAN VIISUMEISTA
- Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan turisteina ilman viisumia, mikäli matkan kesto on alle 30 päivää.
Rajalla – yleensä Suvarnabhumin lentoasemalla, johon Bangkokin lennot laskeutuvat – passiin lyödään saapumisleima, joka oikeuttaa alle 30 päivän oleskeluun.

- Maa- tai meriteitse saavuttaessa oleskeluaikaa saa vain 15 päivää.
Hakijan on esitettävä kokonaan maksettu lippu, joka on käytettävissä 15 päivän sisällä saapumispäivästä.
- Tarvitset viisumin myös mikäli olet ollut Thaimaassa viisumitta 2 kertaa kalenterivuoden aikana ja saapunut maahan maarajan tarkistusasemien kautta, ei koske saapumista Thaimaahan kansainvälisten lentokenttien kautta.


Autamme mielellämme sinua viisumin hankkimisessa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turistiviisumi myönnetään hakijoille, jotka haluavat matkustaa Thaimaahan ainoastaan turismi-tarkoituksella.

TR: Viisumi yhdellä maahantulolla.
Hakija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa 60 päivää maahan saapumisesta, tähän on mahdollista
anoa 30 päivää lisäaikaa paikalliselta Immigration-viranomaiselta.

METV: Viisumi moninkertaisella maahantulolla, joka on  voimassa kuusi (6) kuukautta viisumin      anomispäivästä. 
Hakija on oikeutettu oleskelemaan 60 päivää siitä päivästä lähtien kun on saapunut Thaimaahan.
Maahan tulee saapua ennen viisumitarran ENTER BEFORE-kohdassa olevaa päivämäärää.

HUOM! Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta saapumisen jälkeen. Lisäksi ilman viisumia matkustavan on esitettävä maahan tullessaan paluulippu tai muu todiste siitä, että poistuu maasta 30 päivän kuluessa.

Kaikissa oleskeluajoista maassa, kuinka ne lasketaan ja laskennallisesti tarvitaanko viisumia, sekä poikkeustapauksissa suosittelemme, että otat yhteyttä kohdemaan konsulaattiin, sillä viisumikäytännöt ovat usein tapauskohtaisia ja saattavat muuttua usein. Konsulaatit ja Suurlähetystöt auttavat kaikissa asioissa englanniksi.
Passi jää lähetystöön koko käsittelyn ajaksi.

Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista. 
Viisumimaksua ei palauteta hakijalle kieltävän päätöksen jälkeen.

LATAA VIISUMIANOMUS  TÄSTÄ

Liitäthän hakemuksen mukaan saatteen jossa on mukana sähköpostiosoite laskutusta varten. Jos haluat että yritys maksaa viisumilaskun, ilmoita se myös saatteessa sekä sähköposti.
Toimitamme laskut aina sähköpostitse, verkkolaskutus ei ole mahdollinen. Paperi laskun maksu on 1€ / tuloste + postimaksu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarvittavat asiakirjat turistiviisumiin yhdelle maahantulolle (TR):
1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu
2. Kopio passin henkilötietosivusta.
3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus)

4. Turistiviisumin maksu on 30 euroa.
5. 1 värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen kuuden kuukauden aikana.
6. Lentolippu sekä Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 90 päivän aikana tai kokonaan maksettu pakettimatka. Asiakirjat voivat olla joko suomeksi tai englanniksi
7. Varallisuustodistus englanniksi tai suomeksi jossa mainitaan saldoksi vähintään 600 euroa tai 1200 euroa / perhe. Todistus voi olla mm. tiliote, saldotodistus tai eläketulotodistus jossa mainitaan omistajan nimi ja se saa olla enintään 30 päivää vanha

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarvittavat asiakirjat turistiviisumiin moninkertaiseen maahantulon (METV):
1. Passi tai matkustusasiakirja, joka voimassa vähintään 12 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään kaksi tyhjää viisumisivua. Viisumia ei voida myöntää ilman passia.
2. Kopio passin henkilötietosivusta.
3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus). Tulosta hakemus tästä.
4. Viisumimaksu 130 euroa.
5. Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisten kuuden kuukauden aikana.
6. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 60 päivän aikana (ensimmäiseltä maahantulolta)
7. Todistus majoituksesta (jokin seuraavista):

  •        Kopio hotellivarauksesta vähintään ensimmäiseltä maahantulolta
  •        Kopio vuokrasopimuksesta
  •        Todistus asunnonomistamisesta, mm. kopio talonkirjaoteesta
  •        Kutsukirje kutsujalta Thaimaasta englanniksi tai thaiksi. Kutsujan passista/henkilökortista kopio, joka allekirjoituksella oikeaksi todennettu sekä kopio kutsujan talonkirjaotteesta

8. Yksin matkustaessa: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 6000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 6000 euroa/hlö ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha.
Matkustaessa perheenä: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 12000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 12000 euroa/perhe ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha. Tämän lisäksi tulee toimittaa virkatodistus jossa mainitaan perhesuhteesta.

9. Todistus ammatista
Jos hakija on työsuhteessa: Hakijan nykyisen työpaikan työtodistus
Jos hakija on yrittäjä: Todistus liiketoiminnan omistamisesta, yrityksen rekisteröintiasiakirjat

10. Ulkomaan kansalaiselta kopio oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.


ELÄKELÄISVIISUMI
Eläkeläisviisumin hakemiseen voit tutustua konsulaatin sivuilla, klikkaa TÄSTÄ.

Viisumihinnasto

Turistiviisumi 30 € / 1 maahantulo
Turistiviisumi 130 € / useampi maahantulo

Lisämaksut

Travellerin palvelumaksu EUR 35 / passi

Postituskulut EUR 15 pikapostilla (jos mukaan ei ole liitetty maksettua palautuskuorta)
Yhden passin postitus 1.luokassa on EUR 2
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk. EUR 65
Viisumin täyttöpalvelu EUR 50 / passi
Kopio/tulostuspalvelu EUR 1 / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen EUR 5 / hakemus
Laskun postituslisä EUR 2


Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille:

Traveller Oy
Salomonkatu 5 C
MeetingPark
PL 418
00101 Helsinki

Kysyttävää viisumeista?