Thaimaan sisäministeri on ilmoittanut, että 01.12.2016 -28.02.2017 välisenä aikana poistuu viisumimaksu käytöstä koskien yksittäistä maahantuloa (single entry).

Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan turisteina ilman viisumia, mikäli matkan kesto on alle 30 päivää.
Rajalla – yleensä Suvarnabhumin lentoasemalla, johon Bangkokin lennot laskeutuvat – passiin lyödään saapumisleima.

Sillä saa oleskella maassa 30 päivää. Maa- tai meriteitse saavuttaessa oleskeluaikaa saa vain 15 päivää.
Hakijan on esitettävä kokonaan maksettu lippu, joka on käytettävissä 15 päivän sisällä saapumispäivästä.

Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate,

mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi.

Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle. 

Voitte postittaa (esim. pikakirjeenä) tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat.

Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua.

Mikäli matkasi kesto on 30 päivää tai enemmän, autamme Sinua mielellämme viisumin hankinnassa. Tarvitset viisumin myös mikäli olet ollut Thaimaassa viisumitta 2 kertaa kalenterivuoden aikana ja saapunut maahan maarajan tarkistusasemien kautta.

Turistiviisumi myönnetään hakijoille, jotka haluavat matkustaa Thaimaahan ainoastaan turismi-tarkoituksella.

TR: Viisumi yhdellä maahantulolla on voimassa 90 päivää. Hakija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa 60 päivää maahan saapumisesta sekä on mahdollista anoa 30 päivää lisäaikaa Immigration-viranomaiselta.

METV (monen maahantulon turistiviisumi) on voimassa kuusi (6) kuukautta viisumin anomispäivästä. 
Thaimaahan tulee saapua ennen viisumitarran ENTER BEFORE-kohdassa olevaa päivämäärää. Hakija on oikeutettu oleskelemaan 60 päivää siitä päivästä kun on saapunut Thaimaahan.

Kaikissa oleskeluajoista maassa, kuinka ne lasketaan ja laskennallisesti tarvitaanko viisumia, sekä poikkeustapauksissa suosittelemme, että otat yhteyttä kohdemaan konsulaattiin, sillä viisumikäytännöt ovat usein tapauskohtaisia ja saattavat muuttua usein. Konsulaatit ja Suurlähetystöt auttavat kaikissa asioissa englanniksi.

Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta saapumisen jälkeen. Lisäksi ilman viisumia matkustavan on esitettävä maahan tullessaan paluulippu tai muu todiste siitä, että poistuu maasta 30 päivän kuluessa.

Pidempää maassa oleskelua varten voi hakea turistiviisumia. Turistiviisumi myönnetään hakijoille, jotka haluavat matkustaa Thaimaahan ainoastaan turismi-tarkoituksella.

Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle. 

Voitte postittaa (esim. pikakirjeenä) tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua. 

Lataa viisumianomus tästä.

Tarvittavat asiakirjat turistiviisumiin yhdellä maahantulolla:

1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu
2. Kopio passin henkilötietosivusta
3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus)
4. Turistiviisumin maksu on 0 euroa / 1 maahantulo 28.02.2017 asti.
5. 1 värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen kuuden kuukauden aikana.
6. Lentolippu sekä Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 90 päivän aikana tai kokonaan maksettu pakettimatka. Asiakirjat voivat olla joko suomeksi tai englanniksi
7. Varallisuustodistus englanniksi tai suomeksi jossa mainitaan saldoksi vähintään 600 euroa tai 1200 euroa / perhe.
     Todistus voi olla mm. tiliote, saldotodistus tai eläketulotodistus jossa mainitaan omistajan nimi ja se saa olla enintään 30 päivää vanha

Viisumihakemuksen ja tarvittavat liitteet voitte laittaa meille esimerkiksi postitse.

Tarvittavat asiakirjat turistiviisumiin monen maahantulon:

1. Passi tai matkustusasiakirja, joka voimassa vähintään 12 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään kaksi tyhjää viisumisivua. Viisumia ei voida myöntää ilman passia.

2. Kopio passin henkilötietosivusta.

3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus). Tulosta hakemus tästä.

4. Viisumimaksu 130 euroa. (maksu käteisenä)

5. Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisten kuuden kuukauden aikana.

6. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 60 päivän aikana (ensimmäiseltä maahantulolta)

7. Todistus majoituksesta (jokin seuraavista):

  •        Kopio hotellivarauksesta vähintään ensimmäiseltä maahantulolta
  •         Kopio vuokrasopimuksesta
  •        Todistus asunnonomistamisesta, mm. kopio talonkirjaoteesta
  •        Kutsukirje kutsujalta Thaimaasta englanniksi tai thaiksi. Kutsujan passista/henkilökortista kopio, joka allekirjoituksella oikeaksi todennettu sekä kopio kutsujan talonkirjaotteesta

8. Yksin matkustaessa: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 6000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 6000 euroa/hlö ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha.

Matkustaessa perheenä: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 12000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 12000 euroa/perhe ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha. Tämän lisäksi tulee toimittaa virkatodistus jossa mainitaan perhesuhteesta.

9. Todistus ammatista

Jos hakija on työsuhteessa: Hakijan nykyisen työpaikan työtodistus

Jos hakija on yrittäjä: Todistus liiketoiminnan omistamisesta, yrityksen rekisteröintiasiakirjat

10. Ulkomaan kansalaiselta kopio oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.

Eläkeläisviisumi

Eläkeläisviisumin hakemiseen voit tutustua konsulaatin sivuilla, klikkaa tästä.

Viisumihinnasto

Turistiviisumi 0 € / 1 maahantulo  ajalla 01.12.2016 - 28.02.2017

Turistiviisumi 130 € / useampi maahantulo

Lisämaksut

Travellerin palvelumaksu EUR 35 / passi

Postituskulut EUR 15 pikapostilla (jos mukaan ei ole liitetty maksettua palautuskuorta)
Yhden passin postitus 1.luokassa on 1,80 €
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk. EUR 65
Viisumin täyttöpalvelu 50€ / passi
Kopio/tulostuspalvelu EUR 1 / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen EUR 5 / hakemus

 


Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille esimerkiksi postitse:

Traveller Oy
Salomonkatu 5 C
MeetingPark
PL 418
00101 Helsinki

Kysyttävää viisumeista?