Saudi-Arabiaan myönnetään viisumeita pääasiassa liikematkoja varten. Viisumihakemus täytetän sähköisesti ja viisumi maksetaan järjestelmässä, jonka jälkeen Traveller voi toimittaa hakemuksen puolestanne konsulaattiin.

Klikkaa tästä sähköiseen hakemukseen

Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista.

Mainitsettehan saatteessa, jos haluatte laskun yritykselle.


Tarvittavat asiakirjat

Sähköinen Enjazit-viisumianomuskaavakehakemus
Hakemus tulee olla huolellisesti täytetty ja tulostettu. Sähköinen hakemus löytyy täältä.

Maksukuitit (2 kpl)
Maksukuitti viisumista ja palvelumaksusta.

Passi ja värillinen passikuva
Passin tulee olla olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen sekä passissa on oltava vähintään yksi tyhjä aukeama.

Kutsukirje saudiarabialaiselta yritykseltä
Kutsukirjeessä on oltava tarkat tiedot: hakijan kaikki nimet kuin passissa, henkilötunnus, yhtiön nimi ja hakijan ammatti. Kutsun tulee olla osoitettuna Saudi-Arabian Helsingin konsulaatille

Alkuperäinen takuukirje lähettävältä yritykseltä
Kirjeessä tulee olla tarkasti viisumin hakijan nimitiedot ja kansallisuus, passin numero, ammatti/asema yrityksessä ja palvelusaika, matkan tarkoitus ja tarkka ajankohta. Lisäksi kirjeessä tulee olla saudiarabialaisen yrityksen kontakti: nimitiedot, osoite ja puhelinnumero. Kirjeestä tulee käydä ilmi se, että viisumin hakijan yritys vastaa kaikista kuluista vierailun aikana ja kirjeessä tulee olla yrityksen leima ja takaajan allekirjoitus. Kirjeen tulee olla osoitettuna Saudi-Arabian Helsingin konsulaatille ja se tulee leimauttaa Kauppakamarissa.

Käyntien määrä ja voimassaoloaika:
Käyntien määrä ja viisumin kesto riippuu Saudi-Arabiasta saadusta kutsusta. Kutsusta riippuen hakija voi saada yksikerta- tai monikertaviisumin. Yleisimmät viisumityypit ovat Commercial visit ja Working visit.

Tärkeä on olla valitsematta viisumin tyyppiä: "Businessman visit visa"


HUOM!
Viisumi myönnetään aina harkinnanvaraisesti ja tapauskohtaisesti hakemuksen ja liitteiden perusteella. Viisumimaksua ei palauteta hakijalle kieltävän päätöksen jälkeen. Passi jää lähetystöön koko käsittelyn ajaksi.
Kaikissa oleskeluajoista maassa, kuinka ne lasketaan ja laskennallisesti tarvitaanko viisumia, sekä poikkeustapauksissa suosittelemme, että otat yhteyttä kohdemaan konsulaattiin, sillä viisumikäytännöt ovat usein tapauskohtaisia ja saattavat muuttua usein.

Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle (yrityksen nimi, osoite ja sähköposti, mihin lasku lähetetään). Voitte postittaa  tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua

Postitamme passinne teille takaisin pikakirjeenä maksettua laskua vastaan.
Lisämaksut

Travellerin palvelumaksu 35€ / passi

Postituskulut 15€ pikapostilla
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk 65€
Viisumin täyttöpalvelu 50€ / passi
Kopio/tulostuspalvelu 1€ / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen 5€ / hakemus
Laskun postituslisä 2€


Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille postitse tai tuoda ne suoraan toimistolle.:

Traveller Oy
PL 418
00101 Helsinki

Kysyttävää viisumeista?