Huom! Konsulaatin vaatimukset valokuvan suhteen ovat tiukentuneet.
Taustan on oltava täysin valkoinen ja kuva värillinen passikuva.

 Matkustaessasi Kiinaan tarvitset viisumin. Traveller Oy toimii asiamiehenä ja hoitaa viisumin hakemisen puolestanne helposti, vaivattomasti ja luotettavasti. Viisumin voi hakea kauttamme, vaikka matkaa ei meiltä tilaisikaan. Viisumia suositellaan anottavaksi noin kuukausi ennen matkaa. Viemme anomuksen ja noudamme valmiin passin viisumeineen konsulaatista ja postitamme sen pikakirjeenä maksettua laskua vastaan teille takaisin. Kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle.

Noudettaessa viisumin voi maksaa myös toimistossamme pankki/luottokortilla tai käteisellä. Lasku lähetetään hakemuksessa olevaan sähköpostiosoitteeseen liitetiedostona, kun hakemus on vastaanotettu ja viety konsulaattiin.

Viisumin toimitusaika on konsulaatin käsittelyaika (yleensä 4 työpäivää) + postin kulkuun menevä aika. Konsulaatti ei myönnä viisumeita enää pikakäsittelyllä. Voitte postittaa (esim. pikakirjeenä) tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua.

Jos hakemuksesta on kysyttävää, voitte ottaa meihin yhteyttä
Puhelinnumero 09-660002
Sähköposti traveller@traveller.fi


Turistiviisumia varten tarvitaan

Huolellisesti täytetty viisumianomus (4 sivua)
Anomuksessa on joka kohtaan merkittävä pyydetty tieto. Jos tieto ei ole saatavilla merkitään kohtaan N/A tai None. Hakemus tulee täyttää englanniksi joko tietokoneella tai käsin tikkukirjaimilla.

Passi ja passin kopio
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua viisumia varten.
Kopio passin tietosivuaukeamasta A4-kokoiselle paperille tulostettuna.

Passikuva
Kiinan passikuvavaatimukset ovat tiukentuneet. Hakemukseen tulee liittää värillinen passikuva jossa tausta on täysin valkoinen. Kuvan tulee olla kooltaan 48 mm x 33 mm. 

Kopio lentovarauksesta (jos ei kutsua)
Kopio lentolipuista/lentovarauksesta, jossa näkyy maahan saapumis- ja poistumispäivät. Kaksikertaviisumia anottaessa tulisi osoittaa lentolippu molemmille maahantuloille.

Kopio majoitusvarauksesta (jos ei kutsua)
Kopio majoitusvarauksesta, jossa näkyy majapaikan nimi ja osoite, majoittuvien henkilöiden määrä.

Jos majoitus on ystävän/sukulaisen luona, tulee olla kutsu häneltä ja kopio henkilökortista molemmin puolin (jos kutsuja on kiinalainen) tai kopio passin tietosivuaukeamasta ja viisumista/oleskeluluvasta (jos kutsuja on suomalainen). Lisäksi jos kutsuja on lähisukulainen, tulee olla  myös virkatodistus eli ote väestötietojärjestelmästä, josta selviää kutsujan ja kutsutun sukulaisuus suhde. Kutsussa tulee olla seuraavat asiat mainittuna:

– Viisuminhakijan tiedot kuten: koko nimi, sukupuoli, syntymäaika jne.
– Matkan tiedot: tulo- ja lähtöpäivät, vierailtavat kohteet, matkan syy, kuka kattaa matkan kulut
– Kutsujan tiedot kuten: nimi, osoite, puhelinnumero, allekirjoitus


Businessviisumia varten tarvitaan

Huolellisesti täytetty viisumianomus (4 sivua)
Anomuksessa on joka kohtaan merkittävä pyydetty tieto. Jos tieto ei ole saatavilla merkitään kohtaan N/A tai None. Hakemus tulee täyttää englanniksi joko tietokoneella tai käsin tikkukirjaimilla.

Passi ja passin kopio
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua viisumia varten.
Kopio passin tietosivuaukeamasta A4-kokoiselle paperille tulostettuna.

Passikuva
Värillinen passivalokuva. Kuvan tulee olla kooltaan 48 mm x 33 mm ja kuvan taustan on oltava täysin valkoinen.

Kutsu kiinalaiselta yritykseltä, josta selviää seuraavat asiat
– Viisuminhakijan tiedot kuten koko nimi, sukupuoli, syntymäaika jne.
– Matkan tiedot: tulo- ja lähtöpäivät, vierailtavat kohteet, matkan syy, kuka kattaa matkan kulut
– Kutsujan tiedot kuten nimi, osoite, puhelinnumero, yrityksen tiedot, allekirjoitus ja yrityksen leima

Monikertaviisumia anottaessa kutsun tulee olla viranomaisten myöntämä (“Invitation letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”). Traveller Oy ei hanki kutsuja Kiinaan. Monikertaviisumia (6kk/12kk) anottaessa tulee hakemukseen liittää myös kopiot entisistä Kiinan viisumeista A4 – kokoiselle paperille tulostettuna.

HUOM! Muiden kuin EU- tai Schengen-maiden kansalaisten tulee liittää hakemukseen alkuperäinen oleskelulupa Suomeen sekä kopio siitä tai alkuperäinen Kela-kortti sekä kopio siitä. Jos hakijalla on kiinalaista taustaa, on konsulaatilla lisävaatimuksia. Voit kysyä niistä meiltä tai konsulaatista.

Hakemukset tulee täyttää huolellisesti ja jokaiseen kohtaan tulee vastata. Tarkistamme hakemukset ennen konsulaattiin toimittamista ja mikäli hakemus on puutteellinen, veloitamme 5 € täydentämisestä/korjaamisesta.
Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista. Jos hakemuksen täyttämisestä on kysyttävää, voitte ottaa meihin yhteyttä.


Opiskeluviisumi X1 tai X2

Kiinassa opiskelua varten tulee hakea joko X1- tai X2-viisumia. X1-viisumi on tarkoitettu yli 180 päivää kestävään opiskeluun, X2-viisumi alle 180 päivää kestävään opiskeluun (esim. puolen vuoden vaihto-opiskelu). Opiskelijaviisumia varten tarvitaan liitteeksi alkuperäinen ja kopio Kiinan opetusministeriön myöntämästä JW201 tai JW202-kaavasta ("Visa Application for Study in China") ja Admission Notice-kaavasta. Huom! Kaavat on myös allekirjoitettava hakijan toimesta.

Työharjoittelu Kiinassa

Jos olet lähdössä Kiinaan opiskeluihin liittyvään työharjoitteluun, pyydämme ottamaan huomioon, että Kiinan konsulaatti vaatii esittämään viisumihakemuksen yhteydessä työluvan, vaikka kyseessä olisi palkaton harjoittelu. Suosittelemme konsultoimaan koulua ja yritystä ennen hakemuksen toimittamista oikeanlaisen kutsun saamiseksi. Lisätietoa saa Kiinan konsulaatista, sähköpostiosoite consulate_fin@mfa.gov.cn, puhelinnumero 09 2289 0118 (englanninkielinen palvelu, klo 14:30-16:30 maanantaista perjantaihin).


Viisumivapaus

Pekingin, Shanghain, Guangzhoun, Chengdun ja Chongqingin lentokenttien kautta saapuvat kauttakulkumatkalla olevat Suomen kansalaiset voivat oleskella Pekingin, Shanghain, Guangzhoun, Chengdun ja Chongqingin alueella ilman viisumia korkeintaan 72 tuntia tietyin edellytyksin. Voimassaolevat edellytykset tulee tarkistaa Kiinan suurlähetystöltä. Kaupungeista ei voi kuitenkaan poistua viisumivapauden turvin. Jos haluat kiertää muuallakin Kiinassa, viisumi on hankittava. Viisumivapaus koskee 45 viiden eri maan kansalaisia, suomalaiset mukaan lukien.

Viisumivapaus koskee siis vain matkustajia, jotka ovat matkalla Kiinasta johonkin toiseen maahan:
– voimassaolevat kansainväliset matkadokumentit (eli passi ja mahdolliset muut viisumit)
– lentoliput johonkin toiseen maahan, mistä käy ilmi lentojen kulkevan Pekingin tai Shanghain kautta
– lentoliput, joista käy ilmi matkustajan jatkavan matkaa 72 kuluessa

Huomioithan, että viisumivapauden saaminen on mahdollista vain seuraavilla lentokentillä:

Beijing Capital Airport
Shanghai Pudong Airport
Shanghai Hongqiao International Airport
Chengdu Shuangliu Airport


Viisumityypit

Kertaviisumi
Oikeuttaa yhteen maahanpääsyyn. Kiinaan tulee mennä 3kk sisällä viisumin myöntämisestä ja matkan pituus max 30pv, jos sitä ei ole erikseen anottu pidemmälle voimassaoloajalle.

Kaksikertaviisumi
Oikeuttaa kahteen maahanpääsyyn. Kiinaan tulee mennä 6kk sisällä viisumin myöntämisestä. Molemmille maahantuloille on osoitettava lentolippu.

Monikertaviisumi 6kk (vaatii kutsun)
Oikeuttaa useaan mahanpääsyyn puolen vuoden aikana myöntämisestä. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”.

Monikertaviisumi 12kk (vaatii kutsun)
Oikeuttaa useaan maahanpääsyyn vuoden ajalla. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”.

Yleisiä kysymyksiä liittyen hakemuksen täyttöön
Local ID card kohtaan voi kirjoittaa N/A tai None. (kohta 1.9)
Matkasuunnitelmaan hotellin tms. nimi, osoite ja puhelinnumero. (kohta 2.6)
Työnantaja tai koulu-kohta on täytettävä, lukuunottamatta eläkeläisiä ja työttömiä. (kohta 1.17)
Perheenjäseniin on ilmoitettava joku henkilö; nimi, kansalaisuus, ammatti ja suhde viisumin hakijaan. Myös yhteyshenkilö on ilmoitettava. (kohta 1.23 & 1.24)


Kiinan uuden viisumianomuksen täyttöohjeet

(Form V.2013) Täytä anomuksen kaikki tarvittavat kohdat huolellisesti. Mahdollisiin tyhjiin kohtiin tulee kirjoittaa N/A tai None.

HUOM! Käsintäyttetäessä ei valittuun kohtaan laitetaan raksia tai ruksia vaan väkänen.

Lataa viisumihakemus tästä.
Lataa legalisointihakemus tästä
Malli täytetystä hakemuksesta tästä

 

 

 

Sivu 1

1.1. Kirjoita tähän kohtaan nimesi niin kuin se lukee passissa.
1.2 Laita tähän kiinalainen nimesi, jos se on käytettävissä oleva.
1.3 Laita tähän kohtaan muu kiinalainen nimi, uskonnollinen nimi, muu aikaisempi sukunimi.
1.4 Rastita sukupuoli.
1.5 Syntymäaikasi.
1.6 Nykyinen kansalaisuutesi, sama kuin passissa.
1.7 Entinen kansalaisuutesi.
1.8 Synnyinpaikkakunta, maa.
1.9 Henkilöllisyystodistuskortin numero (jos ei ole, voi kirjoittaa N/A).
1.10 Passityyppi, jolla haet viisumia. Rastita oikea vaihtoehto. Jos asiakirja ei ole passi, selvennä viivalle.
1.11 Passinnumero.
1.12 Passin voimassaolon alkamispäivämäärä.
1.13 Paikkakunta, jossa passi on myönnetty.
1.14 Passin voimassaolon päättymispäivämäärä.
1.15 Nykyinen ammattisi.
1.16 Koulutuksesi.
1.17 Työnantajan/koulun tiedot, nimi, puhelinnumero, osoite.

Sivu 2

1.18 Kotisoitteesi, katu.
1.19 Postinumerosi.
1.20 Koti/kännykkäpuhelinnumerosi.
1.21 Sähköpostiosoitteesi.
1.22 Siviilisäätysi. Rastita oikea vaihtoehto tai selvennä viivalle.
1.23 Täytä taulukkoon lähiomaisesi tiedot. Nimi, kansalaisuus, ammatti ja suhde viisuminhakijaan.
1.24 Laita tähän henkilön nimi, puhelinnumero ja suhde viisuminhakijaan, johon otetaan yhteyttä vahingon sattuessa.
1.25 Maa, jossa haet viisumia.
2.1 Kiinassa vierailun syy, jos ei mikään alla olevista, selvennä viivalle.
2.2 Käynti kertojesi määrä, ts. haetko kertaviisumia, kaksikertaviisumia jne.
2.3 Normaalikäsittely on ainoa vaihtoehto.
2.4 Kiinaan saapumispäivä. vuosi-kk-pv.

Sivu 3

2.5 Ajallisesti pisin tuleva oleskeluaikasi Kiinassa
2.6 täytä tähän oleskelupaikkasi Kiinassa, osoite ja puhelinnumero
2.7 Kirjoita tähän se henkilö, joka maksaa matkustamisesi ja oleskelusi Kiinassa, myself jos itse maksat.
2.8 Jos sinulla on kutsuja Kiinassa, kirjoita tähän hänen nimi, osoite ja puhelinnumero ja suhde sinuun.
2.9 Onko sinulle myönnetty aikaisemmin Kiinan viisumi. Jos kyllä, kirjoita milloin ja missä viisumi on myönnetty.
2.10 Jos olet vieraillut ulkomailla viimeisten 12 kk ajalta, kirjoita tähän maa.
3.1 Oletko joskus ylittänyt oleskeluajan Kiinassa, rastita oikea vaihtoehto.
3.2 Onko sinulta evätty Kiinan viisumi tai pääsy Kiinaan, rastita oikea vaihtoehto.
3.3 Onko sinulla rikosrekisteriä Kiinassa tai muussa maassa, rastita oikea vaihtoehto.
3.4 Onko sinulla joku alla olevista taudeista, rastita oikea vaihtoehto.
3.5 Oletko vieraillut maassa, jossa on tarttuvia tauteja, 30 pävän sisällä. Rastita oikea vaihtoehto.
3.6 Jos valitsitte kyllä johonkin kohdista tarkenna tähän.

Sivu 4

3.7 Jos sinulla on jotain muuta lisättävää tähän viisumianomukseen, kirjoita tähän tai erilliselle paperille.
3.8 Jos joku matkustaa samalla passilla kanssasi, liitä tähän hänen/heidän valokuvat ja kirjoita henkilötiedot, nimi, sukupuoli, syntymäaika.
4.1 Olen lukenut ja ymmärtänyt kaikki anomuksen kysymykset. Olen täydessä vastuussa vastauksista ja kuvasta, jotka vakuutan oikeiksi.
4.2 Ymmärrän että konsulaatin työntekijät päättävät viisumin lopputuloksesta; viisumin tyypistä, käyntien määrästä, viisumin voimassaolosta ja kestosta jokaisella käynti kerralla. Jokainen virhe, harhaanjohtava tieto tai vaillinainen ilmaus voivat vaikuttaa viisumin epäämiseen tai Kiinaan pääsyn estoon.
4.3 Ymmärrän, että Kiinan lain mukaan, hakijan pääsy Kiinaan voidaan evätä vaikka viisumi olisi jo myönnetty.
4.4 Allekirjoita ja kirjoita päiväys, jolloin olet hakemuksen täyttänyt (vuosi-kuukausi-päivämäärä). Kaikkien hakijoiden tulee allekirjoittaa anomus lukuunottamatta alle 18 vuotiaita, joiden huoltaja voi allekirjoittaa anomuksen hänen puolesta.
5.1 Sen henkilön nimi, joka täyttää tämän anomuksen, esim. lapsen puolesta.
5.2 Tämän henkilön suhde viisuminhakijaan
5.3 Osoite
5.4 Puhelinnumero
5.5 Vahvistus. Vahvistan, että olen avustanut tämän anomuksen loppuun kirjoittamisen, hakijan pyynnöstä. Hakija ymmärtää ja on samaa mieltä, että tieto on oikeaa. Avustajan allekirjoitus ja päivämäärä.

Jos hakemuksesta on kysyttävää, voitte ottaa meihin yhteyttä
Puhelinnumero 09-660002
Sähköposti traveller@traveller.fi

Viisumihinnasto

Kertaviisumi 60 euroa
Kaksikertaviisumi 60 euroa
Monikertaviisumi 6kk 60 euroa
Monikertaviisumi 12kk 60 euroa

Huom! Kiinan Helsingin konsulaatissa ei ole mahdollisuutta pikakäsittelyyn.

Lisämaksut

Travellerin palvelumaksu EUR 35 / passi

Postituskulut EUR 15 pikapostilla (jos mukaan ei ole liitetty maksettua palautuskuorta)
Yhden passin postitus 1.luokassa on 1,80 €
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk. EUR 65
Viisumin täyttöpalvelu 50€ / passi
Kopio/tulostuspalvelu EUR 1 / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen EUR 5 / hakemus


Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille esimerkiksi postitse:

Traveller Oy
PL 418
00101 Helsinki


Lataa Kiinan viisumihakemus tästä
Kysyttävää viisumeista?