Viisumivaatimukset

16.7.2015 alkaen Suomen kansalaiset voivat matkustaa Kazakstaniin viisumivapaasti, jos matkan pituus ei ylitä 30 päivää. Pidemmille matkoille on anottava normaalisti viisumi.

Yli 15 päivän pituisille matkoille Kazakstaniin tarvitaan viisumi.  46 maan kansalaisille myönnetään kuitenkin kertaviisumi ilman virallista kutsua, jos matkan tarkoituksena on turismi, liike- tai yksityisvierailu. Viisumi (kertaviisumi) on voimassa 30 päivää. Kansalaisuudet, joille kertaviisumi myönnetään ilman kutsua: Australia, Austria, Belgium, Canada, Croatia, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Israel, Italy, Ireland, Iceland, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Monaco, the Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, USA, United Arab Emirates, Croatia, Czech Republic, Romania, Bulgaria, Malta, Cyprus, Slovenia, Lithuania, Latvia, Estonia, the Sultanate of Oman.

Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista.

Mainitsettehan saatteessa, jos haluatte laskun yritykselle.

Postitamme passin takaisin pikakirjeenä maksettua laskua vastaan.


Tarvittavat asiakirjat

Passi ja passikopio
Passin on oltava voimassa kolme (3) kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä on oltava tyhjiä sivuja käytettävissä. Passin on oltava hyvässä kunnossa ja kopion passin tietosivuaukeamasta.

Yksi värillinen passikuva
Passikuvan mitat ovat 3,5 x 4,5 cm ja kuva saa olla korkeintaan kuusi (6) kuukautta vanha.

Viisumihakemus
Täytä viisumianomuslomake ohjeiden mukaisesti.  Mikäli viisumianomus on puutteellisesti täytetty, emmekä tavoita viisuminhakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä viisumissa tai sen toimituksessa.

Matkavakuutustodistus
Todistuksen on oltava englannin kielellä ja sen tulee kattaa viisumin voimassaoloaika ja siinä tulee näkyä vakuutetun tiedot.

Pyyntökirje (Letter of Request)
Täytä ja allekirjoita pyyntökirje.

Hotellivahvistus
Vahvistus, josta selviää hotellin/majatalon yhteystiedot, majoituksen kesto, majoittuvat henkilöt jne.

HUOM!
Kaikissa oleskeluajoista maassa, kuinka ne lasketaan ja laskennallisesti tarvitaanko viisumia, sekä poikkeustapauksissa suosittelemme, että otat yhteyttä kohdemaan konsulaattiin, sillä viisumikäytännöt ovat usein tapauskohtaisia ja saattavat muuttua usein. Konsulaatit ja Suurlähetystöt auttavat kaikissa asioissa suomeksi tai englanniksi.

Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle (yrityksen nimi, osoite ja sähköposti, johon lasku lähetetään). Voitte postittaa tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua. 


Lataa viisumihakemus tästä.

Lataa Kazakhstan Letter Of Request tästä.


Viisumihinnasto

Turistiviisumi kerta 30 €
Turistiviisumi double 60 €
Transit-viisumi kerta 30 €
Transit-viisumi double 60 €
Transit-viisumi kolmek. 75 €
Businessviisumi kerta 30 €
Businessviisumi double 60 €
Businessviisumi kolmek. 75 €
Yksityinen viisumi 30 €

Lisämaksut

Travellerin palvelumaksu EUR 35 / passi

Postituskulut 15€ pikapostilla
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk. 65€
Viisumin täyttöpalvelu 35€ / passi
Kopio/tulostuspalvelu 1€ / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen 5€ / hakemus
Laskun postituslisä 2€


Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille esimerkiksi postitse:

Traveller Oy
PL 418
00101 Helsinki

Kysyttävää viisumeista?