Toukokuun 2016 alusta lähtien suomalaiset saavat oleskella maassa alle 30 päivää ilman viisumia. Maahan saapuminen sekä maasta poistuminen on tällöin maksutonta. 30-päivän viisumivapautta ei kuitenkaan voi jatkaa poistumatta maasta. Jos siis suunnittelet pidempää oleskelua Indonesiassa, tulee viisumi hankkia etukäteen ennen matkaa Suomesta. Konsulaatin käsittelyaika viisumille on tällä hetkellä 5 päivää.

Listan tämänhetkisistä rajanylityspaikoista, joihin voi saapua ilman viisumia alle 30 päiväksi, voit katsoa suoraan Indonesian konsulaatin sivuilta, josta löydät myös muut  tarkemmat ohjeet liittyen viisumivapauteen:

http://kemlu.go.id/helsinki/en/layanan-visa/Pages/Visa-Free-Short-Visit-For-Tourist.aspx

 

Vierailuviisumi on tarkoitettu lomamatkailijoille, liikematkailijoille ja sosiaalisista syistä (perhesuhteet,opiskelu jne.) maassa vieraileville. Kertaviisumilla voi oleskella enintään 60 päivää. Viisumi on voimassa 3 kuukautta myöntämisestä, jonka sisällä tulee matkustaa maahan. Pidempää viisumia varten tarvitaan takuu- sekä kutsukirje Indonesian viranomaisilta, jossa pitää olla mukana myös telex numero.

Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista.

Tarvittavat asiakirjat
  1. Alkuperäinen passi, joka on vähintään 6 kk (kertaviisumi) voimassa maahan saapumisesta. Passissa on oltava vähintään 3 tyhjää sivua jäljellä.
  2. Värillinen passikuva
  3. Kokonaan täytetty, päivätty ja allekirjoitettu viisumihakemus
  4. Kopio lentolipuista

 

Liikematkat ja muut matkat (sosiaaliset syyt)
Suurlähetystö voi vaatia lisäksi kutsukirjeen paikalliselta yritykseltä/perheeltä/organisaatiolta/koululta. Perhesuhteisiin liittyvää matkaa varten, jos matkan maksaa kutsuja, on osoitettava kopio kutsujan paikallisesta ID-kortista. Jos kutsuja on ei-indonesialainen henkilö, kopio paikallisesta oleskeluluvasta eli KITAS-kortista on esitettävä.

HUOM!
Kaikissa oleskeluajoista maassa, kuinka ne lasketaan ja laskennallisesti tarvitaanko viisumia, sekä poikkeustapauksissa suosittelemme, että otat yhteyttä suoraan kohdemaan konsulaattiin, sillä viisumikäytännöt ovat usein tapauskohtaisia ja saattavat muuttua usein. Konsulaatit ja Suurlähetystöt auttavat kaikissa asioissa suomeksi tai englanniksi.

Postittaessa hakemuksia, kannattaa laittaa meille mukaan myös saate, mihin sähköpostiosoitteeseen haluatte laskun viisumista ja mihin postiosoitteeseen haluatte passin palautettavaksi. Muistakaa laittaa mukaan myös puhelinnumeronne, josta tarvittaessa tavoitamme teidät.
Mainitkaa myös saatteessa, mikäli lasku halutaan osoitettavaksi yritykselle (yrityksen nimi, osoite ja mihin sähköpostiin lasku lähetetään). 

Voitte postittaa  tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Huomioittehan, että kirjatuilla kirjeillä saattaa kulku kestää jopa toista viikkoa Suomen sisällä, siksi suosimme pikapostipalvelua. 

Passi jää lähetystöön koko käsittelyn ajaksi. 

Postitamme passin takaisin pikakirjeenä maksettua laskua vastaan.

Lataa viisumihakemus tästä

Viisumihinnasto
Kertaviisumi 55€

Lisämaksut
Travellerin palvelumaksu 35€ / passi

Postituskulut 15€ pikapostilla
Passin toimitus Helsinki-Vantaan lentoasemalle alk.65€
Viisumin täyttöpalvelu 35€ / passi
Kopio/tulostuspalvelu 1€ / paperi
Puutteellisen hakemuksen korjaaminen 5€ / hakemus

 

Anomuksen täyttämisen jälkeen voit toimittaa tarvittavat dokumentit meille esimerkiksi postitse:

Traveller Oy
PL 418
00101 Helsinki

Kysyttävää viisumeista?