Eksklusiivista laskureissua vailla? Oletko aina haaveillut Heli-skistä? Entäpä houkutteleeko loputon määrä kevyttä puuterilunta? Turistivapaat Kaukasusvuoret pääset näkemään matkanjohtajan, ammattilaisen ja täysin lajiin hurahtaneen Amin Bisin opastamana helmikuussa 2018 hiihtolomaviikolla 8. Aluetta on viime vuosina kehitetty paljon ja ponnistelut todellakin näkyvät. Nykyään Gudauria voidaan pitää koko Kaukasuksen parhaana laskupaikkana ja varsinkin vapaalaskijoiden helmenä. Huikeita takamaastoja kolutaan yhdessä ammattitaitoisten paikallisten oppaiden kanssa. Viikko sopii mainiosti myös yksinmatkaaville, sillä reissussa tapaat saman henkisiä seikkailijoita. Hotellit ovat tasoltaan erittäin hyviä.

 

Toisin kuin usein luullaan, helihiihtoa ja vapaalaskua kokeillakseen ei tarvitse expertin taitoja. Jo perushyvät rinnelaskutaidot mahdollistavat koskemattomien lumihuippujen valloituksen.Gudauri sijaitsee Georgiassa Kaukasusvuorilla, vain 120 km päässä Georgian pääkaupungista Tbilisistä. Korkean sijaintinsa ansiosta lumivarma kohde. Gudaurin pitkät, puuttomat ja kivettömät rinteet yhdessä rinteiden syvän lumen (keskisyvyys 1,5 metriä) kanssa tekevät paikasta vapaalaskijan unelman. Hiihtokeskuksen alueella on useita alppityylisiä hotelleja, sekä paljon ravintoloita, baareja ja joitakin yökerhoja.

Tällä matkalla sinua myös hemmotellaan kuuluisalla Georgialaisella ruokavalikoimalla. Georgian suurin ja modernein laskettelukeskus Gudauri tarjoaa hiihtoa jokaiseen makuun.Laskemiseen ja luonnollisesti myös reissun tarjontaan, kuuluu olennaisesti myös letkeä hengailu, after ski, erinäiset spontaanit seikkailut ja kaiken kaikkiaan hyvä meininki. Georgia hämmästyttää Eurooppalaisuudellaan. Etenkin pääkaupunki, Tbilisi, on hyvin länsimainen, eikä kehityksen suunnasta ole epäselvyyttä.

 

Päivä 1 lauantai: Helsinki - Istanbul - Tbilisi- Gudauri

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 15:30. Lento Turkish Airlines Helsinki-Istanbul klo 18.15 – 22.40. Jatkolentoyhteys Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin lähtee klo 01:20. Lento laskeutuu Tbilisiin klo 04:30. Kuljetus kohti Gudauria kestää n. 2,5 tuntia. Check in hotelli Alpinaan *** ja nukkumaan.

Päivä 2: sunnuntai Gudauri 

Ensimmäinen päivä on vapaata ohjelmaa. Tapaamme pakettiin kuuluvalla tervetuliaislllallisella paikallisen oppaamme ja käymme läpi spotit, lumitilanteen ja tarvittavat varusteet tarvittaessa yms. Vaatimattomatkin säästöt kantavat Georgiassa pitkälle. Mikäli mielit rinnehiihtämään, tulee viikon hissilipun hinnaksi vain 80EUR. Georgian valuutta on lari, joilla kaikki matkailijan perustarpeet irtoavat todella edullisesti.

Päivä 3: maanantai Mleta

Aamiaisen jälkeen kuljetus Mleta nimiseen kylään (1460m) skinnaus/haikkaus oppaan kanssa Lomisa monastery (2200m, 4h). Lasku alas puuteria pöllyttäen. Kuljetus takaisin Gudauriin. Loistavan alamäkiurheilun lisäksi Georgia tarjoaa poikkeuksellisen hyvää ruokaa ja viiniä. Georgia on paratiisi myös lautasella. Georgiaa pidetään viininvalmistuksen kehtona ja suosittelemme tilaamaan palanpainikkeeksi, halpaa ja hyvää. 

Päivä 4: tiistai  Sadzele II

Aamiaisen jälkeen kuljetus ylös Sadzele II vuorelle (3278m, 4-5 h) (1460m) skinnaus/haikkaus oppaan kanssa Kobin kylään (2100m). Kuljetus takaisin Gudauriin. After Ski:tä haluaville vauhtia löytyy on hotelli Marco Polosta.

Päivä 5: keskiviikko halukkaat hyppää kopteriin

Tänään on uniikki adrenaliiniryöpytys, jolloin halukkaille lisämaksusta (900EUR paketti) tarjolla helihiihtoa! Halukkaat jakautuvat neljän hengen ryhmiin. Koptereilla käyttöön avautuu koko valtava laskualue kymmenine vuorenhuippuineen ja ne kuljettavat laskijan parhaimmillaan kiitettävään 4 200 metrin korkeuteen.

Lentäjät ovat kokeneita georgialaisia ja toimivat myös vuoristo oppaina. He tuntevat Kaukasuksen parhaat paikat kuin omat taskunsa ja räätälöivät helihiihdon aina porukkamme toivomusten ja lumitilanteiden mukaan. Päivään sisältyy viisi nousua, lounas vuorilla, turvallisuus varusteet, turvallisuuskoulutus, helihiihdon ammattilaisopas. Nauti koko kroppaa pistelevästä jännityksestä, ja ota ilo irti!

Muilla vapaapäivä. Gudaurin laskettelukeskus tarjoaa kaikentasoisille laskijoille vaihtoehtoja. Kylästä löytyy ravintoloita, muutamia kauppoja ja after ski ohjemaa.

Päivä 6: torstai Dena-Ena

Aamiaisen jälkeen kuljetus. Haikkaus/skinnaus Deda-Ena vuorelle (3445m, 5-6 tuntia). Paluu Gudauriin.

päivä 7: perjantai Tbilisi (A)

Aamiainen. Check-out. Kuljetus kohti Tbilisiä, Itä-Euroopan timanttia. Tapaaminen kaupunkioppaan kanssa, joka järkkää kolmen tunnin kaupunki sighseeingin. Check in hotelli Old Meidan***Ilta vapaata. Tbilisi on vapaamielinen kaupunki ja tähän dynaamisuuteen kuuluu myös biletys. Tbilisi onkin todellinen vapaan huvittelun keskus.

Päivä 8 Lähtö 

Aamiainen. Kuljetus lentokentälle ja kotiin lento, Tbilisi - Istanbul klo 12:00 - 13.35. Jatkoyhteys Helsinkiin klo 14.45 - 17.20.

 

Matkan hinta
EUR 1319 / hlö
1hh lisämaksu EUR 218

HINTAAN SISÄLTYY

– Reittilennot Suomesta Georgiaan ja takaisin
– Ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
– Hotellimajoitukset
– Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
– Paikallisten ammattioppaiden palvelut kohteissa
- Ateriat A –aamiainen, I - illallinen

HINTAAN EI SISÄLLY

– Vakuutus
– Juomarahat
- Omat henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Travellerin palvelumaksu 50€

Majoitukset:

Gudauri - Hotel Alpina ***http://www.hotelalpina.ge/en/
Tbilisi - Hotel Old Meidan*** http://oldmeidan.ge/eng/home/

Vapaalaskua skinnaamalla