Omatoimimatka Armeniaan, Kaukasiaan - monien erilasten kansojen koti, erottuvien antiikin perinteiden kanssa. Voit kuulla paikallisten puhuvan erilaisilla epätavallisilla kielillä ja huomaat, kuinka maailman uskonnot ovat sidoksissa perinteisten uskomusten ja käytäntöjen kanssa. Kaukasuksessa voi nähdä luolakaupunkeja, antiikin luostareita ja moskeijoita, ollen samalla kosketuksissa näihin kaikkiin kiehtoviin ja moninaisiin kohteisiin!

- Minimi lähtijämäärä 2 henkilöä

- Ryhmän koko maksimi 12 lähtijää

- Säännölliset lähdöt

- Opastukset englannin kielellä

Matkaohjelma

Päivä 1 Jerevan

Saapuminen Zvartnotsin lentokentälle. Kuljetus hotellille.

Päivä 2 Jerevan kaupunkikierros (A)

Oppaan tapaaminen hotellin aulassa. Jerevanin kaupunkiin tutustuminen.

Vierailu Tsitsernakaberdiin ja kävely muistomerkkipuistossa, sekä vierailu kansanmurhan uhrien museossa. Iltapäivällä vierailu Vernissagessa, suuressa ulkoilmamarketissa jossa vanha ja uusi maailma kohtaavat. Omaa aikaa vaikkappa virvokkeiden nauttimiseen kaupungin ylle levittäytyvillä terasseilla. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 3 Jerevan – Garni – Geghard – Sevan (A)

09.00 Aamiaisen jälkeen lähtö toiseen UNESCOn maailmanperintökohteeseen Geghardin luostariin. Luostari on upea esimerkki 1200-luvun armenialaisesta arkkitehtuurista. Jotkut rakennuksen osista ovat mestarillisesti louhittu suurista kivenjärkäleistä ja nähtävissä on paljon yksityiskohtia.

Saapuminen Garnin temppeliin. Temppeli on ainoa pakanatemppeli Armeniassa. Kansan siirryttyä kristillisyyteen temppeli menetti käyttötarkoituksensa ja Garnin linnoitus luovutettiin kuninkaiden kesäasumukseksi. Yöpyminen Jerevanissa.

Lounaan jälkeen lähtö Sevanin järvelle. Sevan on suurin makean veden vuoristojärvi maailmassa. Upeat maisemat ja kirkas vesi luovat otollisen tuokion rentoutumiselle. Järvi on tunnettu niemestään ja sille vuonna 874 rakennetusta luostarista. Maisemat ja taidokkaasti vihreästä kivestä veistetyt kiviristit ovat kiipeämisen vaivan arvoisia. Paluu Jerevaniin. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 4 Päivä 3 Jerevan – Khor Virap - Etchniadzin – Zvartnots – Jerevan (A)

Aamiaisen jälkeen kiertoajelu Khor-Virapin linnamaiseen luostariin, jossa Gregorius Valontuojan kerrotaan viettäneen 13 vuotta vankina maan alla. Luostari sijaitsee upealla paikalla mäen yllä, maisemat ovat häikäisevät alueen ylle ja täältä voit nähdä Araratin raamatullisen vuoren.

Ajamme Echmiadzinin katedraalille. Pyhä Echmiadzin on koko Armenian hengellisyyden keskus ja yksi kristillisyyden keskuksista maailmassa. Paluu Jerevaniin, matkalla pysähdymme Zvartnotsin temppelillä, 600-luvun arkkitehtuurin helmessä, joka löytyy myös UNESCOn maailmaperintöluettelosta. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 5 ja 6 (A)

Vapaavalintaiset retket, vain aamupala.

Päivä 7

Paluu kotiin

 

 

Lähdöt 2017

18.-24.8., 22.-28.9.,13.-19.10.,03.-09.11,17.-23.11.

Matkan hinta

EUR 430/ hlö jaetussa 2hh
1hh lisämaksu EUR 145

Hintaan sisältyy

- 6 yötä hotellissa
- Lentokenttäkuljetus
- Pikkubussikuljetukset retkillä
- Englanninkielinen opas
- Nähtävyyksien pääsymaksut
- Aamupala
- Yksi vesipullo per päivä

Hintaan ei sisälly

- Kansainväliset lentoliput Ukraine International Airlinesin reittivuoroilla turistiluokassa alk. EUR 295 /hlö sis. verot
- Matkavakuutus
- Ylimääräiset kuljetukset
- Ateriat
- Pääsymaksut museoihin
- Alkoholit
- Tipit
- Travellerin palvelumaksut

Lentoaikataulu 10.3.2017 eteenpäin (Ukraine International Airlines)

Helsinki - Kiova klo 16.10 - 18.15 (pe)
Kiova - Jerevan klo 20.10 - 00.55 (pe)
Jerevan - Kiova klo 06.40 - 07.50 (to)
Kiova - Helsinki klo 09.25 - 11.30 (to)

Hotellit Armeniassa

Nova Hotelli www.novahotel.am

tai

Bass hotelli www.bass.am/eng

 

Tutustu matkaehtoihin
Ennakkovaraus Armenian matkalle