Yli 6000 km pitkä ja yli 2000 vuotta vanha Kiinan muuri on yksi maailman suurista ihmeistä. Muurilla juostava maraton, eli The Great Marathon juostaan hyvin eksoottisessa, vaativassa ympäristössä ja on kokemuksena unohtumaton. Jo ajatuksen tasolla 5164 porrasta Kiinan muurilla pystysuoraan ala- ja ylämäkiä saa hengästymään. Henkeäsalpaavat näkymät kamppailevat väsyneiden lihastesi kanssa huomiostasi tällä maratonilla. Tianjiniin kuuluva pieni kaupunki saa suuren urheilujuhlan tuntua 21.5.2016 kun eripuolilta maailmaa saapuu juoksijoita valloittamaan muuria. Yhden maailman haastavamman täyspitkän maratonin lisäksi Great Wall Marathon tarjoaa mahdollisuuden puolikkaaseen sekä 8,5km pituiseen hupijuoksuun. Ennätysten tahkominen ei ole tämän ikimuistoisen matkan tarkoitus, mutta juoksuhurmos on taattu.

Matkaohjelma

Päivä 1 Start

Lähtö Finnairin suoralla lennolla klo 18.20 kohti Pekingiä

Päivä 2 Tervetuloa Kiinaan!

Saapuminen Pekingiin klo 06:55. Lentokentältä kuljetus hotelli Dong Fangiin (3 tähteä) tai vastaavaan hotellin. Sisäänkirjautuminen. Hotellin ala-aulassa on ilmoitustaulu, josta selviää oman oppaasi nimi ja puhelinnumero. Oppaaltasi saat tarvittavan maratontietopakettisi. Loppupäivä rentoutumista ja vapaata aikaa kaupungissa. Yöpyminen Pekingissä.

Päivä 3 Tutustuminen maratoniin Kiinan muurilla & Jixianin kylä

Lähtö hotellilta aikaisin aamulla kohti kuuluisaa Kiinan muuria. Saamme aamupalan mukaan hotellista. Matkustamme Kiinan muurin koillisosaan Huangyaguaniin, jonne vain harva matkailija löytää. Kaikkien juoksuun osallistuvien on mahdollisuus tutustua maraton reittiin 3,5 kilometrin pituisella pätkällä Kiinan muuria. Myös juoksuun osallistumattomat ovat tervetulleita mukaan kävelyyn. Muuriin tutustumisen jälkeen syömme kevyen lounaan, jonka jälkeen matka jatkuu Jixianiin, joka on noin 45 minuutin automatkan päässä Huangyaguanista. Jixian tunnetaan rikkaasta paikallisesta kulttuuristaan. Iltapäivällä vapaata aikaa. Illallisen nautimme paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen Jixianissa hotelli Ping'anfussa tai vastaavassa.

Päivä 4 Jixian

Päivän voi käyttää tutustumalla Jixianiin ja rentoutumalla maaseudun maisemissa. Jixianissa ei paljon turisteja käy ja täällä voi nauttia aidosta kiinalaisesta elämästä ja ihmisistä. Vapaata aikaa valmistautua seuraavan päivän juoksuun. Illallinen hiilaritankkauksen merkeissä. Yöpyminen Jixianissa hotelli Ping'anfussa tai vastaavassa. Vaihtoehtoisesti voi osallistua lisämaksusta Jixian kiertoajelulle.

Päivä 5 Kiinan muuri – maraton

Suuri päivä edessä – aikaisen herätyksen jälkeen aamupala, jonka jälkeen kuljetus Huangyaguaniin. Kiinan muuri-maraton alkaa aikaisin aamulla, 7:30 – ilman ollessa vielä raikas ja viileä.

The Great Wall Marathon on virallinen kansainvälinen maratoni. Kaikki osanottajat, jotka pääsevät maaliin kahdeksassa tunnissa tai alle, saavat mitalin. Kuitenkin, tärkeintä tässä maratonissa on nauttia ja pitää hauskaa – ei kilpailla veren maku suussa.

Kisapaikalla tarjoillaan lounasleivät ja 20 minuutin hieronta osanottajille kilpailun jälkeen. Kuljetus takaisin Pekingiin, yöpyminen Pekingissä.

Päivä 6 Peking

Aikaa nukkua myöhään, syödä rauhassa aamiaista, rentoutua kilpailun jälkeen ja tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. Voit käydä ostoksilla esimerkiksi Silkkikujalla ja täyttää aistisi kaupungin äänillä ja tuoksuilla.

Niille, jotka haluavat nähdä kaupunkia opastetuilla kierroksilla, on lisämaksusta mahdollisuus nähdä kiellettyä kaupunkia, Ming-hautoja ja muita upeita nähtävyyksiä. Illalla bussi noutaa kaikki maratonin päätösjuhliin, jonne kaikki juoksijat perheineen ja kanssamatkustajineen ovat tervetulleita. Kuljetus takaisin hotellille tai jos menojalkoja vielä vipattaa, hyvä mahdollisuus lähteä tutustumaan Pekingin yöelämään ja juhlia aamuun saakka.

Yöpyminen Pekingissä.

Päivä 7 Paluu kotiin

Aamiaisen jälkeen kirjautuminen ulos hotellista, kuljetus lentoasemalle. Finnairin lento Helsinkiin klo 10:55. Kone laskeutuu Helsinkiin klo 14:15.

Matkan ajankohta

16- 22.5 2017
Halutessasi voit myös pidentää matkasi kestoa. 

Matkan hinta

alk. EUR 2498 / hlö
jaetussa kahden hengen huoneessa
1h huoneen lisämaksu EUR 265

Hintaan sisältyy

- Suorat reittilennot turistiluokassa
- Lentoverot ja mainitut lentokenttäkuljetukset
- Kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti
- Maratonmaksut
- Paikallisen oppaan palvelut kohteissa
- Kaikki kulut liittyen "Great Wall Marathon"-kilpailuun
- Tietopaketin maratonista
- Majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
- Ateriat kuten ohjelmassa mainittu
- Juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille

Hintaan ei sisälly

- Kiinan viisumi
- Vakuutus
- Omat henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Tipit
- Travellerin palvelumaksut

Lisämaksusta

- Valinnaiset retket Jixianista Qing Tombs (Unescon maailmanperintökohde, Qing-dynastian keisarilliset haudat) 105 EUR / hlö
- Pekingissä Taivaan Temppeli & Kielletty Kaupunki 74 EUR / hlö
- Pekingissä Kesäpalatsi ja Pandatalot 67 EUR / hlö

Tutustu matkaehtoihin
Tee ennakkovaraus