Uusien ja mielenkiintoisien kohteiden etsiville! Öljyn, tulen ja granaattiomenoiden maana tunnettu Azerbaidžan on kiinnostava ja loistava kohde, kun kulttuuri ja perinteet virtaavat aikojen yli. Maan kaunis luonto, vieraanvaraisuus ja tunnelmalliset kaupungit tarjoavat koskettavia ja kontrastisia elämyksiä. Matkalla opimme, kuinka monipuolinen ja kuitenkin muista erilainen tämä Kaukasian maa on.
Bakun vanhassakaupungissa sukelletaan Kaukasian historiaan, kävelykierroksella ehdit mainiosti tutustua sen tärkeimpiin nähtävyyksiin, mm. erikoiseen keskiaikaiseen ”Neidon torniin”. Kannattaa myös piipahtaa pikkukujien teehuoneissa, joissa tee tarjoillaan samovaarista.

Matkan pölyt pestään pois perinteisessa hamamissa, jossa voi tilata oman kylvettäjän. Azerbaidžanilaisille vierailu hamamissa on kokonainen filosofia, jossa harvoin käydään yksin, enimmäkseen perheen tai business kumppaneiden kanssa. Samanaikaisesti pestään ja ratkaistaan tärkeitä sosiaalisia ja poliittisia kysymyksiä.

Geoktšai kaupungissa osallistumme granaattiomena festivaaliin. Vuosisatojen granaattiomena on tulonlähde paikallisille asukkaille. Azerbaidžan tunnetaan olevan ainoa maa jossa kasvavat kaikki granaattiomenien lajit.

Yli kahden tuhannen vuoden vanha Gabala on Azerbaidžanin vanhin kaupunki. Se oli 600 vuotta ajanlaskun alussa Kaukasian Albanian pääkaupunki. Kaupungissa tutustumme alueen ja kaupungin historiaan vierailemalla paikallisessa museossa ja antiikin Gabalan raunioilla.

Myös Šeki kaupun oli ajanlaskun alussa yksi Kaukasian Albanian suurimmista kaupungeista. Vierailemme paikallisessa perheessä jossa laitetaan azerbaidžanilaisia ruokia, mm kutab-lettuja.
Bakun ulkopuolella tutustumme Gobustanin kansallispuistoon jonka kalliopiirrosalueet valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2007.

Matkaohjelma

Päivä 1 Helsinki – Baku

Matkanjohtajan tapaaminen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Suora lento Kiovaan klo 12.10, jatkolento Bakuun klo 19.30.

Päivä 2 Baku (A,I)

Saavumme Kaspianmeren rannalla sijaitsevaan yli kahden miljoonan asukkaan suurkaupunkiin Bakuun klo 00.30. Saamme heti aamusta huoneet. Tutustuminen Bakuun alkaa Marttyrien kujasta, jossa on vuonna 1990 “Musta tammikuun” uhrien ja Karabahin sodassa surmattujen azerbaidžanilaisten joukkohauta. Öljyn tuoma vauraus näkyy nykyään Bakun kaupunkikuvassa selvästi, joka on jo 1800-luvulta alkaen saanut elantonsa lähinnä öljyteollisuudesta.
Illemmalla matkan pölyt pestään pois vanhankaupungin kupeessa sijaitsevassa perinteisessa Taza Bay hamamissa, jossa voi tilata oman kylvettäjän. http://www.tazebey.az/homeen.htm

Päivä 3 Baku – Shamakhi – Lahic (A,I)

Tutustumme Bakuun ajamalla ja kävelemällä. Päätämme kierroksemme todelliseen arkkitehtuuriseen helmeen: Icheri Sheheriin, eli erikoiseen keskiaikaiseen vanhaan kaupunkiin, joka sijaitsee neidon tornin vieressä. Icheri Sheheri on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Lähi-Idän vanhimmista jatkuvasti asutuista alueista. Vapaata aikaa Bakun vanhassa kaupungissa.
Iltapäivällä ajamme Lahiciin, autenttiseen käsityölaisten kylään. Kylässä asuvat tatit, iranilaisten etninen kansa. Nykyään Lahıc on historiallinen suojelukohde ja suosittu matkailunähtävyys. Kivettyjen katujen varrella sijaitsevat talot on rakennettu puulla vahvistetuista kivistä. Taajamassa on vanhoja moskeijoita ja saunoja, käsityöläisten työpajoja sekä kotiseutumuseo. Sen erikoisuuksiin kuuluu yli tuhat vuotta vanha vesijohto- ja viemärijärjestelmä.

Päivä 4 Lahic – Geoktšai – Gabala (A,I)

Aamiaisen jälkeen ajamme Geoktšaiin, granaattiomenoiden paratiisi pääkaupunkiin. Vuosisatojen granaattiomena on ollut tulonlähde paikallisille asukkaille. Azerbaidžan tunnetaan olevan ainoa maa, jossa kasvavat kaikki granaattiomenien lajit. Illansuussa saavumme Gabalaan. Festivaali on omistettu kokonaan granaattiomenoille, sadonkorjuun päätteeksi. Vuosittain puutarhoista kerätään noin 40 tuhatta tonnia tätä arvokasta terveyspommia. Pääsemme maistamaan kaikkien herkullisimpia ja raikkaimpia granaattiomenoita ja niistä valmistittuja herkkuja paikan päällä. Granaattiomenoista kerrotaan legendoja, runoja ja lauluja. Festivaalin aikana myös palkitaan paras puutarhuri. Illansuussa saavumme Gabalaan.
Päivä 5 Gabala – Šeki
Yli kahden tuhannen vuoden vanha Gabala - Azerbaidžanin vanhin kaupunki, oli 600 vuotta ajanlaskun alussa Kaukasian Albanian pääkaupunki. Kaupungissa tutustumme alueen ja kaupungin historiaan vierailemalla paikallisessa museossa ja antiikin Gabalan raunioilla. Iltapäivällä saavumme Šekiin, tutustumme keskiaikaiseen linnoitukseen, Širvan-šaahien palatsi-museoon. Illallinen nautitaan paikallisesssa perheessä, valmistamme yhdessä azerbaidžanilaisia ruokia, mm kutab-lettuja.

Päivä 6 Šeki – Baku (A,I)

Aamulla palaamme Bakuun. Matkalla poikkeamme Kiš kylässä, vierailemme ensimmäisessä Kaukasian Albanian kirkossa. Gobustan kansallispuistoon noin 60 kilometriä lounaaseen Bakusta. Kansallispuistossa on kolmella alueella noin 6 000 kalliopiirrosta jotka ovat 4 000 vuoden ajalta. Paluu Bakuun, vapaata aikaa.

Päivä 7 Baku omatoimisesti (A)

Kiinnostuneet voivat lähteä tutustumaan muihin Bakun osiin yhdessä matkanjohtajan kanssa. Mahdolliset kulut maksetaan omasta kukkarosta.
Kannattaa pistäytyä Bakun tunnelmallisilla ostoskaduilla, bazaareilla ja illalla Kaspianmeren rannalla sijaitsevalla rantabulevardilla.
Unohtumattoman musiikki-illan voitte viettää esim. Bakun jazz klubilla. http://www.jazz.az/

Päivä 8 Paluu kotiin (A)

 

Matkan ajankohta

01.  – 08.11.2017

Matkan hinta

1265 euroa / henkilö
(2 hengen huoneessa)
1 hh lisämaksu  175 euroa

Hintaan sisältyy

- Reittilennot Helsinki – Baku - Helsinki
- Kaikki verot ja viranomaismaksut
- Kuljetukset kohteessa ohjelman mukaan
- Majoitukset keskitason ja hyvän tasonhotelleissa (**** paikallinen luokitus)
- Ohjelmassa mainitut ateriat, A-aamiainen, I-illallinen
- Kiertoajelut ja kiertokäynnit
- Sisäänpääsymaksut mainittuihin kohteisiin
- Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
- Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

- Ruokajuomat
- Muut ruokailut
- Azerbaidžanin viisumi (yhteensä EUR 60)
- Matkavakuutus (suositellaan!)
- Omat henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Tipit
- Travellerin palvelumaksut EUR 50

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinta edellyttää 10 lähtijämäärää. Hinta on laskettu valuuttakurssin mukaan ja se tarkistetaan kuluttajaviranomaisten ohjeiden mukaan 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Huom. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen sekä sen tulee olla ehjä ja sisältää tyhjiä sivuja. Lentopaikkavahvistusten vuoksi ilmoittautumiset matkalle 30.6.2017 mennessä.

Tutustu matkaehtoihin
Tee ennakkovaraus