Azerbaidžan, Armenia ja Georgia tarjoavat yhdistetyn omatoimimatkan Kaukasiaan. Kaukasia - monien erilasten kansojen koti, erottuvien antiikin perinteiden kanssa. Voit kuulla paikallisten puhuvan erilaisilla epätavallisilla kielillä ja huomaat, kuinka maailman uskonnot ovat sidoksissa perinteisten uskomusten ja käytäntöjen kanssa. Kaukasuksessa voi nähdä luolakaupunkeja, antiikin luostareita ja moskeijoita, ollen samalla kosketuksissa näihin kaikkiin kiehtoviin ja moninaisiin kohteisiin!

- Minimi lähtijämäärä 2 henkilöä

- Ryhmän maksimi koko 25 lähtijää

- Säännölliset lähdöt

- Opastukset englannin kielellä

Matkaohjelma

Päivä 1 Baku

Saapuminen  Kaspianmeren rannalla sijaitsevaan yli kahden miljoonan asukkaan suurkaupunkiin Bakuun. Hotellihuoneet saa klo 15.00. Vapaata aikaa.

Vinkki: Matkan pölyt pestään pois vanhankaupungin kupeessa sijaitsevassa perinteisessa Taza Bay hamamissa, jossa voi tilata oman kylvettäjän. http://www.tazebey.az/homeen.htm

Päivä 2 Baku (A)

Klo 10.00 tutustumiskierros Bakuun ajamalla ja kävelemällä alkaa vanhasta kaupungista. Öljyn tuoma vauraus näkyy nykyään Bakun kaupunkikuvassa selvästi ja kaupunki onkin jo 1800-luvulta alkaen saanut elantonsa lähinnä öljyteollisuudesta. Kierroksen todellinen arkkitehtuurinen helmi on Icheri Sheheriin, joka erikoinen keskiaikainen vanhakaupunki ja sijaitsee neidon tornin vieressä. Icheri Sheheri on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Lähi-Idän vanhimmista jatkuvasti asutuista alueista. Vapaata aikaa Bakun vanhassa kaupungissa.

Vinkki: Unohtumattoman musiikki-illan voitte viettää esim. Bakun jazz klubilla. http://www.jazz.az/

Päivä 3 Baku – Absheronin niemimaa – Baku (A) / 80 km

Klo 09.00 oppaan tapaaminen. Vierailu vihreässä basaarissa jonka jälkeen ajo Surakhaniin, jossa tutustuminen Ateshgahin eli zarathustralaisten tulen temppeliin. On siis monta syytä, uusia ja ikivanhoja, kutsua Azerbaidžania tulen maaksi. Paluu Bakuun ja vierailu Heydar Aliyevin keskuksessa. 

Päivä 4 Baku – Gobustan – Baku juna Tbilisiin (A) / 130 km

Aamiaisen jälkeen tunnin ajomatkan päähän katsomaan Gobustanin kansallispuiston petroglyfejä. Monet näistä tuhansia vuosia vanhoista kivikaiverruksista ja -piirroksista kertovat ajasta, jolloin paikallinen ilmasto oli suopeampi ja kasvillisuus rehevämpää. Gobustan on Unescon maailmanperintökohde. Paluu Bakuun ja vapaata aikaa, kuljetus rautatieasemalle. Klo 21.00 juna kolkottaa Tbilisiin.

HUOM! junassa ei ole ravintolavaunua

Päivä 5 Tbilisi - Mtskheta - Tbilisi (-) / 80 km

Klo 11.00 juna saapuu Tbilisiin. Opas on vastassa. Ajo Mtskhetaan, yhteen Georgian vanhimmista kaupungeista. Tutustumista kaupunkiin. Mtskhetassa on lukuisia nähtävyyksiä. 1000-luvulla rakennettu Svetiskhovelin katedraali hallitsee kaupunkikuvaa. Paikalle on perinteen mukaan haudattu Kristuksen kaapu, ja sinne rakennettiin maan ensimmäinen kirkko 300-luvulla. Kuningas Vakhtang I korvasi aiemman puukirkon kivikirkolla 500-luvulla, ja sen jäännökset ovat edelleen jäljellä. Nykyisestä kirkosta tuli itäisen Georgian kuninkaiden hautauspaikka. Timur Lenkin joukot vahingoittivat sitä 1300-luvun lopulla. Paluu Tbilisiin.

Päivä 6 Tbilisi (A)

Kiertoajelu Tbilisissä. Kiertoajelun aikana näette erilaisia uskonnollisia rakennuksia - kirkkoja, synagogia ja moskeijoita. Teemme kävelykierroksen kaupungin vanhimmassa osassa, jotka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuovat mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan. Hotellimajoitus Tbilisissä.

Päivä 7 Tbilisi - Uplistsikhe - Ananuri - Tbilisi (A) / 280  km

Klo 09.00 oppaan tapaaminen. Ajo  kohti Goria. Vierailu muinaineseen Uplistsikhen kallioon hakattuun kaupunkiin ja 600-luvulla rakennettuun Atenis Sionin kirkkoon, jotka sijaitsevat Gorin kaupungin lähistöllä. Silkkitie kulki Uplistikhen halki. Myöhemmin vierailu viinitilalla, jossa tutustuminen ja viinimaistiaiset. Paluu Tbilisiin. Yöpyminen Tbilisissa.

Päivä 8 Tbilisi - Sadakhlo raja - Sevan järvi -  Jerevan (A) / 325  km

Klo 09.00 oppaan tapaaminen. Ajo Georgia-Armenia Sadakhlo/Bagratashen rajalle. Kuljetusvälineen ja oppaan vaihto rajalla. Ajo Jerevaniin Sevan järven kautta. Lähes 2000 metrin korkeudessa sijaitseva Sevan järvi on yksi suurimmista makean veden järvistä maailmassa. Järvi on kuuluisa myös sen rannalla sijaitsevasta keskiajalla rakennetusta kirkostaan. Illan suussa saapuminen Jerevaniin jossa on hotellimajoitus.

Päivä 9  Jerevan - Echmiadzin - Jerevan (A) / 100 km
Aamiaisen jälkeen klo 09.00 oppaan tapaaminen ja ajo Echmiadzinin katedraalille. Pyhä Echmiadzin on koko Armenian hengellisyyden keskus ja yksi kristillisyyden keskuksista maailmassa. Paluu Jerevaniin, matkalla pysähdymme Zvartnotsin temppelillä, 600-luvun arkkitehtuurin helmessä, joka löytyy myös UNESCOn maailmaperintöluettelosta. Paluu Jerevaniin. Yöpyminen Jerevanissa.

Valinnainnen retki  Ararat Brandy tehtaalle; Jerevanilaisessa brandya tuottavassa tehtaassa, jossa pääsemme maistelemaan brandyjä eri vuosilta. Nämä brandyt ovat olleet maan ylpeys jo monen sukupolven ajan ja nousseet maailmanlaajuisesti Armenian symboliksi. Stalin tarjosi vuosikausia Armenialaista brandya Winston Churchillille. 

Päivä 10  Jerevan - Garni - Geghard - Jerevan (A) /  80 km

Klo 09.00 oppaan tapaaminen. Ajo Matendaraniin - käsikirjoitusmuseoon. Museossa on kirjojen ja käsikirjoitusten lisäksi satoja vuosia vanhoja miniatyyrejä. Miniatyyrikokoelma on noin 15 000 teoksen kokoinen ja se on ainutlaatuinen maailmassa. Ajo Garniin. Garnin temppeli on Armenian ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu hellenististä klassista arkkitehtuuria edustava pakanatemppeli. Se rakennettiin 100-luvulla jKr. Mithra jumalan kunniaksi. Armenian otettua kristinuskon valtionuskonnokseen vuonna 301 Garnista tuli kuninkaiden kesäasunto roomalaistyyppisine kylpylöineen. Temppeli on rakennettu sakraaliarkkitehtuurin periaatteiden mukaan, jossa mittasuhde 1/3 on tärkeä.  Ennen paluuta Jerevaniin vierailu Geghardin luostarissa. Osittain kallion sisään rakennettu luostari on myös listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Osa luostarikompleksin kirkoista on kokonaan kaivettu esiin kalliosta, kun osa on yksityiskohtaisia rakennuksia, joiden ulkoseinät ovat arkkitehtuurisesti monimuotoisia ja huoneet ovat syvällä kalliossa.

Päivä 11  Jerevan (A)

Lisämaksullinen kuljetus lentoasemalle. Paluu kotiin.

Matkan ajankohta

30.03-09.04.2018
11.05-21.05.2018
01.06-11.06.2018
24.08-03.09.2018
30.09-10.10.2018

Matkan hinta

995 euroa / henkilö - standard huoneissa  (2 hengen huoneessa)
 1200 euroa / henkilö - comfort huoneissa (2 hengen huoneessa)
1 hh lisämaksu  225  euroa standard huoneessa
1 hh lisämaksu  295  euroa comfort huoneessa

Hintaan sisältyy
- Kaikki verot ja viranomaismaksut
- Kuljetukset kohteessa ohjelman mukaan
- Majoitukset keskitason ja hyvän tasonhotelleissa
- Ohjelmassa mainitut ateriat, A-aamiainen, I-illallinen
- Kiertoajelut ja kiertokäynnit
- Sisäänpääsymaksut mainittuihin kohteisiin
- Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
- junalippu Baku-Tbilisi 2-hengen makuuvaunuhytissä

Hintaan ei sisälly
- Lentoliput
- Ruokajuomat
- Muut ruokailut
- Azerbaidžanin viisumi (yhteensä EUR 50)
- Matkavakuutus (suositellaan!)
- Omat henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Tipit
- Travellerin palvelumaksut EUR 50

LENTOSUOSITUS AEROFLOT alk. 390€:
Helsinki - Moskova klo 13.25 - 15.05.
Moskova - Baku klo 00.10 - 04.10
Jerevan - Moskova klo 11.10 - 13.05
Moskova - Helsinki klo 18.20 - 20.05

Tutustu matkaehtoihin
Tee ennakkovaraus