Armenia ja Georgia tarjoavat yhdistetyn omatoimimatkan Kaukasiaan. Kaukasia - monien erilasten kansojen koti, erottuvien antiikin perinteiden kanssa. Voit kuulla paikallisten puhuvan erilaisilla epätavallisilla kielillä ja huomaat, kuinka maailman uskonnot ovat sidoksissa perinteisten uskomusten ja käytäntöjen kanssa. Kaukasuksessa voi nähdä luolakaupunkeja, antiikin luostareita ja moskeijoita, ollen samalla kosketuksissa näihin kaikkiin kiehtoviin ja moninaisiin kohteisiin!

- Minimi lähtijämäärä 2 henkilöä

- Ryhmän maksimi koko 12 lähtijää

- Säännölliset lähdöt

- Opastukset englannin kielellä

Matkaohjelma

Päivä 1 Lähtö Suomesta Armeniaan.

Päivä 2 Jerevan kaupunkikierros (A)
Saapuminen Jerevan Zvartnots lentoasemalle. Oppaan tapaaminen ja kuljetus hotelliin. Aamiainen hotellissa. Noin klo 10:00 alkaa kaupunkikierros (kesto 4 tuntia) Jerevanissa. Vierailu Tsitsernakaberdiin ja kävely muistomerkkipuistossa, sekä vierailu kansanmurhan uhrien museossa. Iltapäivällä vierailu Vernissagessa, suuressa ulkoilmamarketissa jossa vanha ja uusi maailma kohtaavat. Omaa aikaa vaikkapa virvokkeiden nauttimiseen kaupungin ylle levittäytyvillä terasseilla. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 3 Jerevan – Garni – Geghard – Sevan järvi (A)
Aamiainen hotellissa. Klo 09.00 ajo Geghardin luostariin. Osittain kallion sisään rakennettu luostari on myös listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Osa luostarikompleksin kirkoista on kokonaan kaivettu esiin kalliosta, kun osa on yksityiskohtaisia rakennuksia, joiden ulkoseinät ovat arkkitehtuurisesti monimuotoisia ja huoneet ovat syvällä kalliossa. Garni on Armenian ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu hellenististä klassista arkkitehtuuria edustava pakanatemppeli. Se rakennettiin 100-luvulla jKr. Mithra jumalan kunniaksi. Armenian otettua kristinuskon valtionuskonnokseen vuonna 301 Garnista tuli kuninkaiden kesäasunto roomalaistyyppisine kylpylöineen. Temppeli on rakennettu sakraaliarkkitehtuurin periaatteiden mukaan, jossa mittasuhde 1/3 on tärkeä. Lähtö Sevan järven rannalle. Lähes 2000 metrin korkeudessa sijaitseva Sevan järvi on yksi suurimmista makean veden järvistä maailmassa. Järvi on kuuluisa myös sen rannalla sijaitsevasta keskiajalla rakennetusta kirkostaan. Paluu Jerevaniin, jossa on hotellimajoitus.

Päivä 4 Jerevan – Khor Virap - Echmiadzin - Zvartnots - Jerevan (A)
Aamiaisen jälkeen koko päivän kestävä retki. Retki alkaa muinaiseen Armenian kristinuskon kehtoon Khor Virapista. Armenian apostoliksi kutsuttu Gregory Valontuoja oli Khor Virapissa julman pakanakuninkaan vankina 13 vuotta. Khor Virapista saa myös upean kuvan legendaarisesta Ararat- vuoresta. Lounas, jonka jälkeen ajo Noravank luostarille, joka on uskonnollinen ja kulttuurillinen keskus. Luostaria ei arvosteta pelkästään sen arkkitehtuurista ja historiasta vuoksi vaan myös sen sopusoinnusta ympäröivän upean luonnon kanssa. Ajamme Echmiadzinin katedraalille. Pyhä Echmiadzin on koko Armenian hengellisyyden keskus ja yksi kristillisyyden keskuksista maailmassa. Paluu Jerevaniin, matkalla pysähdymme Zvartnotsin temppelillä, 600-luvun arkkitehtuurin helmessä, joka löytyy myös UNESCOn maailmaperintöluettelosta. Paluu Jerevaniin. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 5 Jerevan (A)
Vapaata aikaa tai vapaavalintaiset retket.

Päivä 6 Jerevan – Sadakhlo raja - Tbilisi (A)
Matka jatkuu Georgian rajaa kohti. Kuljetusvälineen ja oppaan vaihto rajalla. Saapuminen Tbilisiin noin klo 14.00. Kiertoajelu Tbilisissä. Kiertoajelun aikana näemme erilaisia uskonnollisia rakennuksia - kirkkoja, synagogia ja moskeijoita. Teemme kävelykierroksen kaupungin vanhimmassa osassa, jotka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuovat mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan. Hotellimajoitus Tbilisissä.

Päivä 7 Tbilisi – Mtskheta – Gelati – Kutaisi (A, I)
Aamiaisen jälkeen ajo Mtskhetaan, yhteen Georgian vanhimmista kaupungeista. Tutustumista kaupunkiin. Mtskhetassa on lukuisia nähtävyyksiä. 1000-luvulla rakennettu Svetiskhovelin katedraali hallitsee kaupunkikuvaa. Paikalle on perinteen mukaan haudattu Kristuksen kaapu ja sinne rakennettiin maan ensimmäinen kirkko 300-luvulla. Kuningas Vakhtang I korvasi aiemman puukirkon kivikirkolla 500-luvulla, ja sen jäännökset ovat edelleen jäljellä. Nykyisestä kirkosta tuli itäisen Georgian kuninkaiden hautauspaikka. Timur Lenkin joukot vahingoittivat sitä 1300-luvun lopulla. Ajo Imeretin alueelle, joka on hyvin erilainen kuin Kartlin alue. Saapuminen kauniiseen Kutaisin kaupunkiin, joka on toiseksi suurin maassa ja yli 3000 vuotta vanha. Illallinen ja yöpyminen majatalossa (oma kylpyhuone).

Päivä 8 Kutaisi – Gori - Uplistsikhe - Tbilisi (A)
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Goria – monet ulkomaalaiset tuntevat Gorin ensisijaisesti Josif Stalinin synnyinkaupunkina, mutta Georgiassa Gori on pitkään historiallisesti yhdistetty linnoitukseensa Goris tsikheen, joka on rakennettu kallioiselle kukkulalle Gorin keskustan viereen. Toisella kukkulalla on Pyhän Yrjön 1700-luvulla rakennettu Goridžvarin kirkko, joka on suosittu pyhiinvaelluskohde. Muinainen Uplistsikhen kallioon hakattu kaupunki ja 600-luvulla rakennettu Atenis Sionin kirkko sijaitsevat Gorin kaupungin lähistöllä. Silkkitie kulki Uplistikhen halki. Paluu Tbilisiin. Yöpyminen Tbilisissa.

Päivä 9 Tbilisi (A)
Vapaata aikaa tai vapaavalintaiset retket, vain aamupala.Yöpyminen Tbilisin hotellissa.

Päivä 10 Paluu kotiin

Lähdöt 2018

09.-18.06.; 23.06.-02.07.; 07. - 16.07.; 21. - 30.07.; 04. - 13.08.; 18. - 27.08.; 1. - 10.09.; 15. - 24.09.; 29.09. - 08.10.; 13. - 22.10.; 27.10. - 05.11.; 10. - 19.11.;

Matkan hinta

EUR 880/ hlö jaetussa 2hh
1hh lisämaksu EUR 265

Hintaan sisältyy

- Kulejtus Jerevanissa lentoasema-hotelli
- 5 yötä Jerevanissa, hotelli
- 3 yötä Tbilisissa, hotelli
- 1 yö Kutaisissa, majatalossa
- Kuljetukset kohteisiin ilmastoidulla autolla
- Englanninkielisen oppaan palvelut
- Ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut nähtävyyksiin
- Aamiaiset & 1 illallinen
- 1 vesipullo / päivä

Hintaan ei sisälly

- Kansainväliset lentoliput Ukraine International Airlinesin reittivuoroilla turistiluokassa alk. EUR 330/hlö sis. verot
- Matkavakuutus
- Kuljetus Tbilisissa hotelli-lentoasema
- Juomat
- Juomarahat oppaille ja kuljettajille
- Omat henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Travellerin palvelumaksut

Hotellit Armeniassa

Silachi Hotel Jerevanissa 3*

Hotellit Georgiassa

Tbilisi - Astoria Hotelli
Kutaisi majatalossa

Tutustu matkaehtoihin
Ennakkovaraus Armenian ja Georgian matkalle